[Relacja] Z autowymyślania
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
niestety nie mam fotek wszystkich ośmiu plansz - udokumentowane jest tylko 6 z nich (brakuje faz ratusza i krakowa romańskiego)
widok ogólny krakowa oraz pierzeje rynkowe w fazie gotyckiej wraz z zabudową śródrynkową
fazy rozwoju kościoła Mariackiego i budynek Wielkiej Wagi
fazy rozwoju Sukiennic oraz kramy
widok ogólny krakowa oraz pierzeje rynkowe w fazie gotyckiej wraz z zabudową śródrynkową
fazy rozwoju kościoła Mariackiego i budynek Wielkiej Wagi
fazy rozwoju Sukiennic oraz kramy
Instrukcja sklejania modelu nabrała dość realnych kształtów. Co prawda brakuje jeszcze opisu i wydania elementów oraz wskazania szczegółów, ale chciałbym jednak zapytać czy wygląda to logicznie, i tak na pierwszy rzut oka pozwala na orientację w konstrukcji poszczególnych elementów.
Ostatnio zmieniony śr lip 06 2016, 22:30 przez wokram, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam tego jeszcze nie wiem. Wszystko zależy od decyzji odpowiednich czynników. Na 90% model pójdzie do druku i możliwe, że będzie dostępny od 5 maja 2011. Wszystko jednak zależy od decyzji innych osób. Co do ściągania i drukowania własnym sumptem to niestety muszę ostudzić Wasz zapał, jak wykazały testy nawet dobre drukarki epsona czasem sobie nie radzą z tym modelem. Dobre wyniki zapewnia (z tych, które wypróbowałem) tylko HP Color LaserJet CM2320nf. W przypadku pozostałych wydruki wypadały blado i mało atrakcyjnie.
Co do modelu myślę, że w ciągu dwóch najdalej trzech tygodni będzie wiadomo jakie koleje losu go czekają. Zainteresowanych niezwłocznie o rozwoju wypadków poinformuję .
Generalnie prosiłbym jednak jeszcze o jakieś komentarze odnośnie instrukcji - bo w ciągu kilku najbliższych dni przyjmie ona już prawdopodobnie swój ostateczny kształt i potem już żadnych zmian raczej nie będzie dało się wprowadzić.
Co do modelu myślę, że w ciągu dwóch najdalej trzech tygodni będzie wiadomo jakie koleje losu go czekają. Zainteresowanych niezwłocznie o rozwoju wypadków poinformuję .
Generalnie prosiłbym jednak jeszcze o jakieś komentarze odnośnie instrukcji - bo w ciągu kilku najbliższych dni przyjmie ona już prawdopodobnie swój ostateczny kształt i potem już żadnych zmian raczej nie będzie dało się wprowadzić.
Instrukcja tutaj pokazana jest czytelna. Rozdzielenie schematów każdego budynku na osobnej stronie podniesie koszt modelu. Brakuje tylko numeracji części.
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
Wielkie dzięki za opinię - instrukcja miała być przejrzysta i logicznie zbudowana z tego względu, że model zasadniczo przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży jako swego rodzaju zabawka edukacyjna. Stąd wybór skali (1:200), pewne uproszczenia w bryłach poszczególnych elementów i rozbudowana instrukcja. Ma to być coś w rodzaju makiety entry level - przyjaznej dla osób, które nigdy nie sklejały.
Poniżej kilka zdjęć aktualnego stanu wykonania - pozostał jeszcze do zrobienia przeszklony prezenter na makietę i maskownica, która powinna pozwolić na ładniejszą ekspozycję.
Poniżej kilka zdjęć aktualnego stanu wykonania - pozostał jeszcze do zrobienia przeszklony prezenter na makietę i maskownica, która powinna pozwolić na ładniejszą ekspozycję.
Ostatnio zmieniony śr lip 06 2016, 22:24 przez wokram, łącznie zmieniany 1 raz.