[RELACJA]USS Alabama BB-60 1943r 1:400
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
jak na pancernik przystało jeszcze ze 150 takich samych i będzie gites ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Koledzy jak zwykle na posterunku
Gluta zauważyłem dopiero na foto , już go niema i nie był z nosa tylko z tubki szewskiego(bałem się to zrobić z budexu)
Co do KM-ów, aż tyle nie, około 55. Choć z podwójnymi i poczwórnymi pewnie tak, nie liczyłem.
PS. Admirał się robi wirtualnie na razie, żeby nie było
PZDR
Gluta zauważyłem dopiero na foto , już go niema i nie był z nosa tylko z tubki szewskiego(bałem się to zrobić z budexu)
Co do KM-ów, aż tyle nie, około 55. Choć z podwójnymi i poczwórnymi pewnie tak, nie liczyłem.
PS. Admirał się robi wirtualnie na razie, żeby nie było
PZDR
Fiu fiu, ale zaniedbałem wątek . Przyznam bez bicia, że to przez lenistwo i większe skupienie się na hobby nr2 = AKWARYSTYKA ;D.
Do pokazania mam prawie dwie katapulty wykonane z tego co wycinanka oferuje. Mimo starań fototrawka to to nie jest, ale co moje to moje ;D
Szału nima, ale coś tam dosztukuje.
Teraz dla poprawienia weny chyba kadłub zrobię, ale nie wiem kiedy :P
PZDR
Do pokazania mam prawie dwie katapulty wykonane z tego co wycinanka oferuje. Mimo starań fototrawka to to nie jest, ale co moje to moje ;D
Szału nima, ale coś tam dosztukuje.
Teraz dla poprawienia weny chyba kadłub zrobię, ale nie wiem kiedy :P
PZDR
Witam
W końcu mam czas, aby coś pokleić.
Zgodnie z obietnicą napocząłem kadłub, a mianowicie szkielet i pokład:
Wszystko podklejone na 1mm tekturę za pomocą kleju szewskiego(tak nie przydusza). Ładnie pasowało, dzięki czemu powstał ciekawy pękaty kadłub(zwykle są smukłe jak kajaki). Trochę uprościłem linię pasa burtowego, ale to opisze przy wykonaniu poszycia, co będzie następnym krokiem.
Do następnego.
PZDR
W końcu mam czas, aby coś pokleić.
Zgodnie z obietnicą napocząłem kadłub, a mianowicie szkielet i pokład:
Wszystko podklejone na 1mm tekturę za pomocą kleju szewskiego(tak nie przydusza). Ładnie pasowało, dzięki czemu powstał ciekawy pękaty kadłub(zwykle są smukłe jak kajaki). Trochę uprościłem linię pasa burtowego, ale to opisze przy wykonaniu poszycia, co będzie następnym krokiem.
Do następnego.
PZDR
Prace nad kadłubem chylą się ku końcowi . Lewa burta gotowa, z prawej brakuje tylko elementów śródokręcia i paska wykańczającego pokład. Pasowanie dosyć dobre, trzeba było kilka ubytków zapełnić, ale ogólnie jestem zadowolony.
Pozwoliłem sobie załączyć do foto kadłuba to co już wykonałem i można sobie oko nacieszyć sylwetką
PZDR
Pozwoliłem sobie załączyć do foto kadłuba to co już wykonałem i można sobie oko nacieszyć sylwetką
PZDR