Czyżbyś zamykał tłusty zadek czarka w środku ??Piotr80 pisze:Podkładki są a pudło jest ze sklejki 6,5 mm i przed zapakowaniem modelu było wszechstronnie przetestowane.
[KONIEC] ORP PIORUN (422) 1:50 R/C
Moderator: kartonwork
Śpieszę ze sprostowaniem, niestety sesja zdjęciowa na prawdziwym ORP Piorun w dniu 11 marca czyli w dniu rocznicy podniesienia bandery nie wypali ponieważ z przyczyn służbowych owa uroczystość została przeniesiona na termin późniejszy Ale żeby nie dawać kibicom bezproduktywnie czekać wkrótce wrzucę galerię ze zdjęciami modelu po ukończeniu zrobioną w domu. Na zdjęcia z oryginałem i w plenerze trzeba niestety poczekać ale obiecuję, że też będą.
pozdr
pozdr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
Tak konradoo zawitam do Szczecina
Póki co jak to Pawlak mówił nadejszla wiekopomna chwiła i czas przedstawić galerię mojego Piorunka ale najpierw mała statystyka Model budowałem całkowicie od podstaw przez 21 miesięcy, całkowity koszt materiałów zamknął się w granicach 3400 zł, przy modelu spędziłem około 2190 godzin. Używałem tylko i wyłącznie metod budowy poznanych tutaj na forum za co serdecznie dziękuję Tomaszowi D i Grzegorzowi75 zwanemu także Ridżem . Chciałem zbudować model R/C z detalami bliskimi modelowi redukcyjnemu i chyba się udało choć im bliżej byłem końca tym zacząłem sobie zdawać sprawę, iż wiele spraw zrobiłbym zupełnie inaczej...Chciałem także podziękować załogom okrętów ORP Piorun (422) oraz ORP Grom (423) za udostępnianie okrętów przy różnych okazjach - bez tej dokumentacji odwzorowanie wielu elementów byłoby wariacją na temat lub po prostu improwizacją. Dziękuje także kibicom forum, bez których ta relacja byłaby nudna jak flaki z olejem ;)
No ale dość bredzenia i czas na fotsy:
Obiecuję dorzucić jeszcze parę fotek z oryginałem jak tylko nadarzy się okazja oraz oczywiście nagrać filmik z pływanka modelem bo póki co to okoliczny zbiornik retencyjny pokrywa 5cm warstwa lodu...
Pozdr
Piotr
Póki co jak to Pawlak mówił nadejszla wiekopomna chwiła i czas przedstawić galerię mojego Piorunka ale najpierw mała statystyka Model budowałem całkowicie od podstaw przez 21 miesięcy, całkowity koszt materiałów zamknął się w granicach 3400 zł, przy modelu spędziłem około 2190 godzin. Używałem tylko i wyłącznie metod budowy poznanych tutaj na forum za co serdecznie dziękuję Tomaszowi D i Grzegorzowi75 zwanemu także Ridżem . Chciałem zbudować model R/C z detalami bliskimi modelowi redukcyjnemu i chyba się udało choć im bliżej byłem końca tym zacząłem sobie zdawać sprawę, iż wiele spraw zrobiłbym zupełnie inaczej...Chciałem także podziękować załogom okrętów ORP Piorun (422) oraz ORP Grom (423) za udostępnianie okrętów przy różnych okazjach - bez tej dokumentacji odwzorowanie wielu elementów byłoby wariacją na temat lub po prostu improwizacją. Dziękuje także kibicom forum, bez których ta relacja byłaby nudna jak flaki z olejem ;)
No ale dość bredzenia i czas na fotsy:
Obiecuję dorzucić jeszcze parę fotek z oryginałem jak tylko nadarzy się okazja oraz oczywiście nagrać filmik z pływanka modelem bo póki co to okoliczny zbiornik retencyjny pokrywa 5cm warstwa lodu...
Pozdr
Piotr
Ostatnio zmieniony czw lis 12 2020, 14:43 przez Piotr80, łącznie zmieniany 3 razy.
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
- Marcin_Matejko
- x 3
Ekstraklasa modelarstwa okrętowego.
Gratuluję i szczerze podziwiam rozmiar przedsięwzięcia i wykonanie.
Mam nadzieję, że jakoś się dogadamy na "wodowanie"w 3mieście.
A ta czerwona flaga to?
Gratuluję i szczerze podziwiam rozmiar przedsięwzięcia i wykonanie.
Mam nadzieję, że jakoś się dogadamy na "wodowanie"w 3mieście.
A ta czerwona flaga to?
Ostatnio zmieniony sob mar 05 2011, 21:51 przez strk, łącznie zmieniany 1 raz.