Mój syn zbiera modele samochodów w skali 1:24 , szczególnie samochody stare , a o takie najtrudniej.Pewnego dnia zapytał czemu nie ma polskich modeli, nie pozostaje mi nic innego jak zrobić mu w tej skali modele polskich samochodów, mimo iż na codzień jedyną moją miłością są kolejki .Na pierwszy ogień bierzemy Syrenkę , i tu prośba może ktoś ma szczegółowe rysunki z wymiarami , lub wie gdzie je można znaleźć jak dotychczas nie udało mi się nic konkretnego wyszukać.
Dzięki Aviator , muszę jeszcze cyknąć kilka zdjęć wnętrza i zacznę opracowywać plany , nie wiem jeszcze z czego robić , nade wszystko ukochane jest mi blaszysko , ale połączę chyba inne materiały
To może trochę nie na temat bo auto nie polskie, ale klimat podobny. Miałem spore wątpliwości, czy go pokazać, bo nie dorasta do pięt prezentowanym modelom, ale co tam - najwyżej będzie krytyka (byle konstruktywna... . Podziałka 1:24. Dokumentacja ściągana z netu, głównie fotki. Może do wiosny go skończę. A tak w ogóle to witam wszystkich bo jestem tu w miarę nowy.
Rajuśku, Trabancik Mam wielki sentyment do tego autka Chętnie obejrzę więcej na temat budowy tego modelu.
I jeszcze pytanko, co do techniki projektowania: ręcznie czy komputerowo?