Plany Syrenki
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Chłopie! Co jak co, ale masz u mnie duuuuużo punktów na starcie, a to z prostej przyczyny: jestem miłosnikiem tego typu samochodzików i zbieram ich modele gdzie tylko da się je wygrzebać. Aktualnie mam 5 (1x metalowy, 3x plastik + 1x prawidziwy ). Co jak co, ale ja będę sledził cały wątek powstawania owego pojazdu jak i inne posty związane z jego narodzinami. Tak trzymaj, i rób go! Rób! ProszęRainman pisze: Miałem spore wątpliwości, czy go pokazać, bo nie dorasta do pięt prezentowanym modelom(...)
A a'propos: projekt komputerowy?
Pozdrawiam - AlaN
No cóż, dziękuję za dobre słowa. Projekt jest jakby to powiedzieć.. mieszany. Do pewnego momentu takie elementy nadwozia jak pokrywa silnika, błotniki, płyta podłogowa, drzwi projektowałem w autocadzie - nie jest to system stworzony to tego typu spraw, ale cóż - znam go jeszcze z czasów polibudy. Ponieważ nie szło mi to zbyt szybko , elementy wyposażenia wnętrza, drobne detale, zderzaki - są zaprojektowane ręcznie. POstaram się kontynuować wątek.
Plany syrenki również bardzo chętnie zassam.
Plany syrenki również bardzo chętnie zassam.
Na warsztacie: hmm..rodzina? ;)
witam,jestem tu nowy ale tez bym prosil o plany syreny (david_hantulik@wp.pl) z gory dzieki !!
Tak wogole to ekstra modele tu prezentujecie
Tak wogole to ekstra modele tu prezentujecie
Awocie. Posiadam stare plany z Modelarza z lat 60tych Syrenki Sport. Są one z przekrojami (może to te które posiadasz). Dodatkowo posiadam kilkadziesiąt fotek, a także dwa artykuły z Automobilisty na temat tej syrenki. Mam także fotki silnika, który różnił sie bardzo od tego ze zwykłej syreny. Był to dwucylindrowy , czterosuwowy boxer chłodzony powietrzem, do budowy którego wykorzystano cylindry z Junaka, a blok silnika został od podstaw zaprojektowany. Zresztą główny konstruktor specjalnie zaprojektował tak płaską maskę, żeby jakiemuś decydentowi nie przyszło do głowy, żeby wpakować do tak ładnego samochodu dwusuwowego śmierdziela.
W budowie: RWD-13 w trzech osłonach: wieśniacki SP-BMW, SP-BFD i SP-ATJ Wiarus. Wszystkie z aeroklubu bielskiego (aleksandrowickiego).
Jak ogarnie mnie pracowity zapał, siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie.
Jak ogarnie mnie pracowity zapał, siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie.