Odpowiadam na pytania:
Takie wyliczenie jest bardzo trudne. W każdym razie dodaję i zmieniam dość sporo.Paolo vanKossi pisze: Ile powiedzmy procentowo jest w tym co zamieściłeś w ostatnim poście wykonane z wycinanki a ile to twoja waloryzacja?
Co do druciarni, to z fototrawek są jedynie drabinki i schodnie (poręcze robię sam) Relingi są wykonywane od podstaw ręcznie, poza częścią przęseł łańcuchowych (z fotorawek firmy Aber).tomaszolemski pisze: Mam pytanie te wszystkie elementy druciane to gotowe elementy czy sam wszystko robisz?
Raz jeszcze wskażę, że większe ode mnie zasługi ma drut mosiężny (0,3 mm słupki i 0,2mm –poręcze), znacznie sztywniejszy od miedzi, który przez to ładnie i równo się układa.
Racja OSTOJA, trochę się szafa zagubiła, podaję więc zbliżenie.OSTOJA pisze:jakaś strzałka dla kompletnych laików tej dziedziny.Art pisze:postanowiłem otworzyć jedną z szaf amunicyjnych do artylerii p.lot (jednak nieco większy kaliber, bo 105 mm) Wink
Jak ta amunicja była w niej ułożona ?? Zapewne w jakichś uchwytach. A może tam przechowywano tylko magazynki do p.lot-ek 20mm, a do 105-tek dostarczano pociski wyłącznie przez te podajniki w poszyciu nadbudówki (??) – kilka pocisków tam wstawiłem.
Czy ktoś dysponuje fotkami szaf zbrojnych innych niemiaszkowych pływaków?
A może nie zawracać sobie tym głowy i szafę po prostu zatrzasnąć?