*[Galeria/Kolej] CZŁOWIEK NA TORZE - Tarcza ostrzegawcza
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Galeria/Kolej] CZŁOWIEK NA TORZE - Tarcza ostrzegawcza
Pamiętacie kultowy film "Człowiek na torze" ?
Osobiście oglądałem film kilkakrotnie bo lubię ale od razu czegoś mi zabrakło a zabrakło tarczy ostrzegawczej trzystawnej mechanicznej.
Tarcza fajna jest to sobie ulepiłem w skali 1/25.Przyda się do moje(j)go ..jak skończę to pokażę .Zdjęcia robione na bardzo szybko więc sorry za jakość. Wyszło to jakoś tak , miejscami jeszcze farba nie wyschła ale co tam.Imitacja tłucznia oczywiście doraźna jest zrobiona z kaszy ale będzie oryginalny tłuczeń.
A w przerwie w klejeniu tarczy polepiłem sobie to
Osobiście oglądałem film kilkakrotnie bo lubię ale od razu czegoś mi zabrakło a zabrakło tarczy ostrzegawczej trzystawnej mechanicznej.
Tarcza fajna jest to sobie ulepiłem w skali 1/25.Przyda się do moje(j)go ..jak skończę to pokażę .Zdjęcia robione na bardzo szybko więc sorry za jakość. Wyszło to jakoś tak , miejscami jeszcze farba nie wyschła ale co tam.Imitacja tłucznia oczywiście doraźna jest zrobiona z kaszy ale będzie oryginalny tłuczeń.
A w przerwie w klejeniu tarczy polepiłem sobie to
Zanim pierdoło przykleisz siedem razy przymierz .
Re: CZŁOWIEK NA TORZE
SUPER!!!
To jest to, czego nie będzie mogło zabraknąć przy mojej Ol49.
Mam szczegółowe zdjęcią tej tarczy, więc jakby ktoś chciał...
To jest to, czego nie będzie mogło zabraknąć przy mojej Ol49.
Mam szczegółowe zdjęcią tej tarczy, więc jakby ktoś chciał...
- dominik294
Robert tarcza jest już dostępna do pobrania za darmo ,razem z innymi dodatkami do kolejek : http://pkprepo.xaa.pl/?p=detail&l=pl&val=20
Gratuluję, tarcza wyszła świetnie.
Przy okazji widzę, że model okazał się "sklejalny". Byłbym wdzięczny za opinię jak się go kleiło, czy nic nie brakowało i czy instrukcja była czytelna.
Podeślij mi finalne zdjęcia, to zrobię na stronie "hall of fame"
Obecnie mam „na desce” semafor kształtowy, więc wkrótce dostępny będzie kolejny model, w sam raz do pary z tarczą.
Robert_B: czy mógłbym przy okazji też coś uszczknąć z tych zdjęć?
Pozdrawiam,
Paweł
Przy okazji widzę, że model okazał się "sklejalny". Byłbym wdzięczny za opinię jak się go kleiło, czy nic nie brakowało i czy instrukcja była czytelna.
Podeślij mi finalne zdjęcia, to zrobię na stronie "hall of fame"
Obecnie mam „na desce” semafor kształtowy, więc wkrótce dostępny będzie kolejny model, w sam raz do pary z tarczą.
Robert_B: czy mógłbym przy okazji też coś uszczknąć z tych zdjęć?
Pozdrawiam,
Paweł
No Adamowicz to jej nie sklejałeś ?:D
Poziom uszczegółowienia jest na bardzo dobrym poziomie wykorzystałem wszystkie części bo tak trzeba pomimo strasznej drobnicy , nożyk Olfy momentami wymięka najlepszy skalpel nr 11 ,dołożyłem też kilka śrub i nitów. Skleja się bardzo fajnie ale zarazem długo- zajęło mi to jakieś 20 godzin . Na początku chciałem zrobić wszystko ruchome z windą włącznie ale odpuściłem .Tarcza jak najbardziej sklejalna bez żadnych poprawek wszystko ładnie pasuje .Problem miałem z instrukcją jak wkleić części 26c 26d 26f 26g w 26a oraz jak to przykleić do masztu .No i może warto by było pozaznaczać środki w kołach ,okręgach i dla łuków machniesz cyrklem i po krzyku , cała reszta O.K.Tarcza prezentuje się przepięknie.Kiedyś skleję jeszcze raz ale już tak na takie lodzio miodzio. Fotki jakieś pocykam w plenerze to coś Ci podeślę na forum też
Napisałeś" Obecnie mam „na desce” semafor kształtowy, więc wkrótce dostępny będzie kolejny model, w sam raz do pary z tarczą."
Fajnie super ale jak to postawić w domu ? W skali będą stały w odległości 40 m od siebie
Jest taka na PKP zagadka - jakie jest najlepsze małżeństwo na kolei?
oczywiście semafor i tarcza jak jemu staje ona od razu się kładzie
Poziom uszczegółowienia jest na bardzo dobrym poziomie wykorzystałem wszystkie części bo tak trzeba pomimo strasznej drobnicy , nożyk Olfy momentami wymięka najlepszy skalpel nr 11 ,dołożyłem też kilka śrub i nitów. Skleja się bardzo fajnie ale zarazem długo- zajęło mi to jakieś 20 godzin . Na początku chciałem zrobić wszystko ruchome z windą włącznie ale odpuściłem .Tarcza jak najbardziej sklejalna bez żadnych poprawek wszystko ładnie pasuje .Problem miałem z instrukcją jak wkleić części 26c 26d 26f 26g w 26a oraz jak to przykleić do masztu .No i może warto by było pozaznaczać środki w kołach ,okręgach i dla łuków machniesz cyrklem i po krzyku , cała reszta O.K.Tarcza prezentuje się przepięknie.Kiedyś skleję jeszcze raz ale już tak na takie lodzio miodzio. Fotki jakieś pocykam w plenerze to coś Ci podeślę na forum też
Napisałeś" Obecnie mam „na desce” semafor kształtowy, więc wkrótce dostępny będzie kolejny model, w sam raz do pary z tarczą."
Fajnie super ale jak to postawić w domu ? W skali będą stały w odległości 40 m od siebie
Jest taka na PKP zagadka - jakie jest najlepsze małżeństwo na kolei?
oczywiście semafor i tarcza jak jemu staje ona od razu się kładzie
Ostatnio zmieniony pt mar 11 2011, 23:44 przez amz20, łącznie zmieniany 1 raz.
Zanim pierdoło przykleisz siedem razy przymierz .
NieNo Adamowicz to jej nie sklejałeś
Ok, uwzględnię przy ewentualnych poprawkach. W semaforze będą już krzyżyki do centrowania cyrkla.Problem miałem z instrukcją (...).No i może warto by było pozaznaczać środki w kołach ,okręgach i dla łuków machniesz cyrklem i po krzyku
Np. tak: http://www.zak.lodz.pl/~zlomi/galeria/fot-289-7.jpgFajnie super ale jak to postawić w domu ?
Dzięki za uwagi i za zagadkę
Paweł