[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- x 8
Prześliczności...
No właśnie Balrog, z tym "prze" to trzeba uważać. Wczoraj w pracy, z kolegą z pokoju, taki oto wywód wyprowadziliśmy:
Mówi się o kobiecie: śliczna. Ale żeby jeszcze bardziej się podlizać mówimy czasami: prześliczna.
Mówi się też: piękna. Albo: przepiękna.
Albo tak: cudowna, a jeszcze bardziej cudowna to: przecudowna.
Ale też mówi się: kwitnąca. A gdybyśmy powiedzieli znajomej, że jest przekwitnąca, to ciekawe czy poszłaby za tokiem naszego rozumowania, czy obaj dostalibyśmy po mordzie...
P.S.: Tomku, reflektor prze......... (w miejscu kropek wyobraź sobie dowolny przymiotnik - nie chcę oberwać po ...... )
No właśnie Balrog, z tym "prze" to trzeba uważać. Wczoraj w pracy, z kolegą z pokoju, taki oto wywód wyprowadziliśmy:
Mówi się o kobiecie: śliczna. Ale żeby jeszcze bardziej się podlizać mówimy czasami: prześliczna.
Mówi się też: piękna. Albo: przepiękna.
Albo tak: cudowna, a jeszcze bardziej cudowna to: przecudowna.
Ale też mówi się: kwitnąca. A gdybyśmy powiedzieli znajomej, że jest przekwitnąca, to ciekawe czy poszłaby za tokiem naszego rozumowania, czy obaj dostalibyśmy po mordzie...
P.S.: Tomku, reflektor prze......... (w miejscu kropek wyobraź sobie dowolny przymiotnik - nie chcę oberwać po ...... )
Czy żarówka nie będzie wydzielała zbyt dużo ciepła i nie nadtopi polistyrenu ? Nie ma tam w środku chyba zbyt dużo miejsca a i przepływ powietrza, które mogłoby żarówkę chłodzić będzie zerowy. Rozwiązaniem mogłaby być dioda LED ale czy dałaby tyle światła co zwykła żarówka ?Wszystko to w celu możliwości ewentualnej późniejszej wymiany żarówek.
Czy ta dziurka w środku szkiełka to ślad po cyrklu czy w oryginale też taka była ? Wydaje mi się, że do cyrkla Olfy dołączona jest taka podkładka, którą można użyć podczas wycinania aby zabezpieczyć materiał przed podziurawieniem.
Spokojnie Tempest wszystko jest pod kontrolą.
Jeśli chodzi o żarówkę to sprawa wygląda tak, że nie wiem dokładnie jakie źródło światła zostanie zastosowane. W ten weekend kolega ma mi przedstawić jakieś fajne świecidełko które jego zdaniem idealnie się nada (podejrzewam jakąś super diodę ). Docelowo miały być zamontowane żarówki takie jak widoczna poniżej
Jednak wszystko okaże się po weekendzie właśnie.
Co do dziurki w szkle reflektora to wszystko jest w najlepszym porządku.
Jak widać do ukończenia reflektorów jeszcze brakuje sporo detali, a dziureczka będzie przysłonięta.
PS.
Polistyren nie poddaje się we wrzącej wodzie to i żarówka go nie stopi - szczególnie tak mała.
Jeśli chodzi o żarówkę to sprawa wygląda tak, że nie wiem dokładnie jakie źródło światła zostanie zastosowane. W ten weekend kolega ma mi przedstawić jakieś fajne świecidełko które jego zdaniem idealnie się nada (podejrzewam jakąś super diodę ). Docelowo miały być zamontowane żarówki takie jak widoczna poniżej
Jednak wszystko okaże się po weekendzie właśnie.
Co do dziurki w szkle reflektora to wszystko jest w najlepszym porządku.
Jak widać do ukończenia reflektorów jeszcze brakuje sporo detali, a dziureczka będzie przysłonięta.
PS.
Polistyren nie poddaje się we wrzącej wodzie to i żarówka go nie stopi - szczególnie tak mała.
-
- x 8
-
- x 8