*[Relacja/Okręt] BISMARCK - A.Haliński. POWRÓT
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Szanowni koledzy, teraz pozostała tylko artyleria, drobnica, maszty i liny.
Tylko i aż.
A tu wiosna piękna kusi swymi urokami.
Jednak prace przy BISie wciąż trwają.
Уважаемые коллеги, теперь остались только артиллерия, генеральных грузов, мачт и канатов.
Только и выше.
Только весной красота соблазняет его прелести.
Но работа продолжается на корабль
Tylko i aż.
A tu wiosna piękna kusi swymi urokami.
Jednak prace przy BISie wciąż trwają.
Уважаемые коллеги, теперь остались только артиллерия, генеральных грузов, мачт и канатов.
Только и выше.
Только весной красота соблазняет его прелести.
Но работа продолжается на корабль
Dawno tu nie zaglądałem, aż zaglądnąłem dzisiaj i nie wytrzymałem, musiałem się wypowiedzieć. wykonanie modelu jest rewelacyjne, oj jest się z czego uczyć, na pewno będę podglądał do samego końca. Jak tak patrze na moje dokonania przy Gambier Bay to aż mi ręce opadają, dużo jeszcze wody w Wisłoku upłynie zanim osiągnę poziom choć delikatnie zbliżony to Twojego, o ile w ogóle się kiedyś zbliżę. Powodzenia w dalszej budowie.
Na warsztacie:USS Gambier Bay.
Witajcie.
Pora uzbrajać okręt. Rozpoczynam od lekkiej artylerii przeciwlotniczej. Wykorzystałem blaszki fototrawione GPM, elementy plastikowe (wydawnictwo Amati) oraz „własne” dodatki.
1) Pojedyncze działko kaliber 20 mm MG C/30
2) Działko Flak 38 kaliber 20 mm na podstawie lądowej (jedno umieszczono w marcu 1941 r. na dziobowej wieży A, pozostałe dwa w maju 1941 r, za rufowym pancernym stanowiskiem dowodzenia.
3) Podwójne, stabilizowane działo 37 mm SK C/30
3/4 produkt, abym pamiętaj co i jak łączyłem:
Pora uzbrajać okręt. Rozpoczynam od lekkiej artylerii przeciwlotniczej. Wykorzystałem blaszki fototrawione GPM, elementy plastikowe (wydawnictwo Amati) oraz „własne” dodatki.
1) Pojedyncze działko kaliber 20 mm MG C/30
2) Działko Flak 38 kaliber 20 mm na podstawie lądowej (jedno umieszczono w marcu 1941 r. na dziobowej wieży A, pozostałe dwa w maju 1941 r, za rufowym pancernym stanowiskiem dowodzenia.
3) Podwójne, stabilizowane działo 37 mm SK C/30
3/4 produkt, abym pamiętaj co i jak łączyłem:
- Przemek W.
- x 7
- Szydercza Gała
- x 169
Wiesz Panie Gał. Ja się na tych działach za wiele nie znam, ja sobie okręt buduję.
Ale oczywiście Admin może z tym zrobić porządeczek
Przemku W. Pozwolę sobie na zdanko prywatno – publiczne do Ciebie.
Kilka lat temu „odkryłem” coś takiego jak modelarskie fora. A trafiłem właśnie na Ciebie. Postanowiłem spróbować znów sił po latach i rozgrzebałem Tygrysa jednak zostawiłem go w początkowej fazie (znów Pan Gał mnie przeczołga za pośledni i mało oryginalny początek modelowania…).
Dlaczego zostawiłem? Przez Ciebie! Postanowiłem, że wpierw wiele muszę się nauczyć, tyle się pozmieniało. Oczywiście na dokończenie Twego modelu nadal oczekuję, żeby dokończyć mój
Ale oczywiście Admin może z tym zrobić porządeczek
Przemku W. Pozwolę sobie na zdanko prywatno – publiczne do Ciebie.
Kilka lat temu „odkryłem” coś takiego jak modelarskie fora. A trafiłem właśnie na Ciebie. Postanowiłem spróbować znów sił po latach i rozgrzebałem Tygrysa jednak zostawiłem go w początkowej fazie (znów Pan Gał mnie przeczołga za pośledni i mało oryginalny początek modelowania…).
Dlaczego zostawiłem? Przez Ciebie! Postanowiłem, że wpierw wiele muszę się nauczyć, tyle się pozmieniało. Oczywiście na dokończenie Twego modelu nadal oczekuję, żeby dokończyć mój
- Szydercza Gała
- x 169
- Przemek W.
- x 7