Messer nad Alpami...
Moderatorzy: kartonwork, Bartosz B.
- Wujek Andrzej
- x 2
O rzesz:D Ładne... a swoją drogą to zastanawiam się gdzie fotografowałeś tego olbrzyma. Wygląda na ładnie oświetlonego a jakoś nie mogę sobie przypomnieć słońca ostatnio:D
p.s. Jako zrzęda muszę się przyczepić:D Górna łopata śmigła jest trochę mocno nienaturalnie rozmyta. A to od razu kieruje wzrok na pozostałe i trochę od razu widać:D Co nie zmienia faktu że sam bym pewnie tego lepiej nie zrobił:D
p.p.s. Ja też chciałbym filmik mlubiank@skrzynka.getin.pl
p.s. Jako zrzęda muszę się przyczepić:D Górna łopata śmigła jest trochę mocno nienaturalnie rozmyta. A to od razu kieruje wzrok na pozostałe i trochę od razu widać:D Co nie zmienia faktu że sam bym pewnie tego lepiej nie zrobił:D
p.p.s. Ja też chciałbym filmik mlubiank@skrzynka.getin.pl
mlubiank pisze: p.s. Jako zrzęda muszę się przyczepić:D Górna łopata śmigła jest trochę mocno nienaturalnie rozmyta. A to od razu kieruje wzrok na pozostałe i trochę od razu widać
Było trochę słoneczka na szczęście. Przy doborze tła i zdjęcia, starałem się żeby światło padało pod tym samym kątem. Jeśli chodzi o tą górna łopatę śmigła. Łapa ty w każdym śmigle są lekko skręcone, tak jak to w śmigłach jest w rzeczywistości. Na tym ujęciu nie było widać całej łopaty śmigła tylko jej krawędź. Powierzchnia do rozmycia była taka sama a krawędź łopaty stanowi mniejszą powierzchnie. Dlatego jest bardziej rozmyta niż pozostałe. Dla wszystkich łopat stosowałem ten sam współczynnik 25. Być może taki efekt był by w rzeczywistości . Nie wiem : )
Jeśli komuś nie wysłałem jeszcze filmu, niech się przypomni.
"Orły nie wchodzą na górę po schodach...."
J-311
J-311