[Relacja-Koniec] Mi-24D Hind - A. Haliński
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
Witam,
Prace poszły do przodu, a po wystawie w Żywcu motywacja do budowy urosła jeszcze bardziej
Obecnie model jest na etapie "uzupełniania białych miejsc".
Drugie skrzydło będzie niedługo gotowe, a gdy uzupełnię cały kadłub, przyjdzie pora na wirniki.
W tej chwili model prezentuje się tak:
To na razie tyle
CDN
Prace poszły do przodu, a po wystawie w Żywcu motywacja do budowy urosła jeszcze bardziej
Obecnie model jest na etapie "uzupełniania białych miejsc".
Drugie skrzydło będzie niedługo gotowe, a gdy uzupełnię cały kadłub, przyjdzie pora na wirniki.
W tej chwili model prezentuje się tak:
To na razie tyle
CDN
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
Ale dawno tu nie byłem... Trzeba odkurzyć...
Witam,
Jakoś tak lato idzie i nic mi się nie chce... Ale coś tam sklejam
Rydwan dostaje kolejne podzespoły.
Powstała wycieraczka. Starałem się ją upodobnić do oryginalnej poprzez dodanie jednego popychacza i nadanie pióru (dobra odmiana? ) kształtu trójkąta rozwartokątnego. Jak wyszło oceńcie sami.
Inne zdjęcia:
Prawda, że podobne?
A teraz problem. Problem z dobieraniem koloru. Sprawa wygląda tak. Potrzebuje pomalować jakieś kopułki w pokrywach podwozia, ale za nic nie mogę dobrać podobnego koloru. Cały czas wychodzi mi coś w tym stylu:
Nie mam już pomysłów jak zmieszać odpowiedni kolor. Mogli byście mi jakoś z tym pomóc? Np. Jakich farb użyć, albo coś. I nie mówcie, że jestem leniem bo naprawdę długo nad tym siedziałem.
CDN
Witam,
Jakoś tak lato idzie i nic mi się nie chce... Ale coś tam sklejam
Rydwan dostaje kolejne podzespoły.
Powstała wycieraczka. Starałem się ją upodobnić do oryginalnej poprzez dodanie jednego popychacza i nadanie pióru (dobra odmiana? ) kształtu trójkąta rozwartokątnego. Jak wyszło oceńcie sami.
Inne zdjęcia:
Prawda, że podobne?
A teraz problem. Problem z dobieraniem koloru. Sprawa wygląda tak. Potrzebuje pomalować jakieś kopułki w pokrywach podwozia, ale za nic nie mogę dobrać podobnego koloru. Cały czas wychodzi mi coś w tym stylu:
Nie mam już pomysłów jak zmieszać odpowiedni kolor. Mogli byście mi jakoś z tym pomóc? Np. Jakich farb użyć, albo coś. I nie mówcie, że jestem leniem bo naprawdę długo nad tym siedziałem.
CDN
Z tego co widzę na moim monitorze, powinieneś dodać odrobinkę ultramaryny, albo czegoś zbliżonego (taki intensywny ciemnoniebieski mniej więcej taki jak w moim avatarze). Jak przedobrzysz, to skontruj jakąś bielą. Powodzenia.
Ostatnio zmieniony czw cze 09 2011, 15:33 przez laszlik, łącznie zmieniany 1 raz.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
- 19zbyniu95