[R] Kraz 255b
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Jak nie jeden prawdopodobnie zauważy, odcinek rury wydechowej który ma być giętki "siateczka" przyklejony jest źle, szew powinien być od strony kabiny, wtedy nie był by widoczny, takie małe niedopatrzenie, a najlepsze jest to, że starałem się to właśnie tak zrobić tylko coś mi się ubzdurało że góra to dół i na odwrót , ale nie jest źle tak mi się wydaje
Ostatnio zmieniony pn gru 19 2011, 16:25 przez b_milek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak więc spieszę z odpowiedzią, nawet dokładnie powiem gdzie można zdobyć pracowałem w utrzymaniu ruchu, w pewnej fabryce ceramiki, mieliśmy tam magazyn i takiego fajnego pana, poprosiłem, dał mi zakładu już nie ma prezesi go zniszczyli za dużymi premiami dla siebie i oczywiście ja się dołożyłem rozkradaniem mienia zakładowego w wielkości jakiegoś 0,7 m/2 tegoż specyfiku o ja niedobry.
Teraz dokładnie siatka ta do rodzaj filtrów do mieszadeł szkliwa, gdzie oni to kupowali nie wiem, ale sprawdziłbym w platformie, oni tam mają takie cuda, ponieważ jestem poza granicami kraju nie jestem w stanie skoczyć do w/w sklepu aby to sprawdzić siatka jest z tworzywa sztucznego.
Teraz dokładnie siatka ta do rodzaj filtrów do mieszadeł szkliwa, gdzie oni to kupowali nie wiem, ale sprawdziłbym w platformie, oni tam mają takie cuda, ponieważ jestem poza granicami kraju nie jestem w stanie skoczyć do w/w sklepu aby to sprawdzić siatka jest z tworzywa sztucznego.
Jeśli chodzi o temat siateczki - takiej czy podobnej - ostatnio też oszukałem się takiego specyfiku i w końcu znalazłem w czymś ogólnie dostępnym i bezproblemowym - można bowiem ją pozyskać z szerokich wstążek do kwiatów - są różne rodzaje, grubości, wielkości oczek itd.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
Miło zobaczyć, że Kraz otrzymał takie fachowe spojrzenie. Jak robiłeś wypukłą osłonę reflektora? Wygląda to znacznie lepiej niż prosta folia.
wk82 - dzięki za podpowiedź. Mam znajomą kwiaciarkę, złożę jej zatem wizytę
wk82 - dzięki za podpowiedź. Mam znajomą kwiaciarkę, złożę jej zatem wizytę
Na warsztacie - Star 20
Oto sposób wykonania reflektora....
Do wykonania w/w części potrzebujemy specjalistycznych narzędzi, dostępnych dla większego grona na ebay ;P.
Dobra koniec pisania o bzdetach
Tak więc najpierw wycinam krążek jakiegoś przezroczystego tworzywa
Tutaj dochodzą "specjalistyczne" narzędzia ;P czyli podgrzewacz tworzywa sztucznego popularny palnik, ponieważ nie chciało mi się szukać końcówki do tworzenia strumienia ciepłego powietrza (chyba dyfuzora) użyłem ognia, dlatego też wykonanie reflektora zajęło trochę czasu, bo raz przegrzałem raz nie dogrzałem i tak w koło .... oraz prasy, też niesamowicie skomplikowane narzędzie ;P i młotek tym samym co wykonywałem drugą część reflektora zdjęcie niżej.
Podgrzewając tą kulę na pręciku gorącym powietrzem dociskałem w formie do uzyskania okrągłości, i to cała tajemnica
Teraz czas na papier.. i półkulę, wycinam krążek za pomocą tego
Potem przy pomocy tej samej prasy i narzędzia perswazji zwanego młotek... formuję klosz, im grubsza tektura tym lepszy efekt,
A to magiczne narzędzie perswazji
Efekt końcowy jak na zdjęciach wcześniej ładny półokrągły reflektor.
Do wykonania w/w części potrzebujemy specjalistycznych narzędzi, dostępnych dla większego grona na ebay ;P.
Dobra koniec pisania o bzdetach
Tak więc najpierw wycinam krążek jakiegoś przezroczystego tworzywa
Tutaj dochodzą "specjalistyczne" narzędzia ;P czyli podgrzewacz tworzywa sztucznego popularny palnik, ponieważ nie chciało mi się szukać końcówki do tworzenia strumienia ciepłego powietrza (chyba dyfuzora) użyłem ognia, dlatego też wykonanie reflektora zajęło trochę czasu, bo raz przegrzałem raz nie dogrzałem i tak w koło .... oraz prasy, też niesamowicie skomplikowane narzędzie ;P i młotek tym samym co wykonywałem drugą część reflektora zdjęcie niżej.
Podgrzewając tą kulę na pręciku gorącym powietrzem dociskałem w formie do uzyskania okrągłości, i to cała tajemnica
Teraz czas na papier.. i półkulę, wycinam krążek za pomocą tego
Potem przy pomocy tej samej prasy i narzędzia perswazji zwanego młotek... formuję klosz, im grubsza tektura tym lepszy efekt,
A to magiczne narzędzie perswazji
Efekt końcowy jak na zdjęciach wcześniej ładny półokrągły reflektor.