Prośba o materiały - platforma 401zb
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Wagony na kolei mają dwa oznaczenia - jedno oznaczenie typu nadawane przez producenta i oznaczenie serii nadawane przez kolej. Rlmmps jest właśnie oznaczeniem serii i oznacza po prostu wagon o pewnych cechach charakterystycznych. (Tutaj: R - wagon platforma normalnej budowy, l - bez kłonic, mm - długość ładowna poniżej 15m, p - bez ścian czołowych, s - prędkość maksymalna 100kmh - polecam ten link) Natomiast 401z jest typem związanym z konkretnym projektem. I może być tak, że kilka wagonów jest różnych typów, ale należą do jednej serii ponieważ posiadają te same cechy charakterystyczne.
- Maverick33
- x 4
Dziękuję wszystkim za pomoc. Budowa dobiegła końca.
Tu wrzucam pojedynczą fotkę, więcej dodam w odpowiednim dziale.
Uploaded with ImageShack.us
Tu wrzucam pojedynczą fotkę, więcej dodam w odpowiednim dziale.
Uploaded with ImageShack.us
- Maverick33
- x 4
- Maverick33
- x 4
jedno mnie tylko martwi - coś żle z opisami jest na twoim wagonie.
Niektóre napisy powinny byc z lewej czesci ostoji a masz je po prawej.
Przeglądając twoje zdjęcia na forum kartonówek zauważyłem że jedną stronę masz ok a drugą zrobiłeś jako lustrzane odbicie.
Co nie umiejsza ,że model wykonany naprawdę super
i jeśli mogę cię vanhasen prosić o kontakt na maila : aw@adwproject.opole.pl
Pozdrawiam
Adam
Niektóre napisy powinny byc z lewej czesci ostoji a masz je po prawej.
Przeglądając twoje zdjęcia na forum kartonówek zauważyłem że jedną stronę masz ok a drugą zrobiłeś jako lustrzane odbicie.
Co nie umiejsza ,że model wykonany naprawdę super
i jeśli mogę cię vanhasen prosić o kontakt na maila : aw@adwproject.opole.pl
Pozdrawiam
Adam
Na warsztacie
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Tak, coś namieszałem Niestety zauważyłem to jakieś 15 minut za późno. Tak to jest jak się nie fotografuje regularnie modelu w trakcie prac (zwłaszcza przed nałożeniem pierwszej warstwy farby...).
Zgubiłem ten szczegół czy opisy są orientowane na zasadzie lewa/prawa boku czy przód/tył wagonu. A zrobiłem zdjęcie tylko jednej strony.
Zgubiłem ten szczegół czy opisy są orientowane na zasadzie lewa/prawa boku czy przód/tył wagonu. A zrobiłem zdjęcie tylko jednej strony.