Pancernik Richelieu 1:100
Moderator: kartonwork
Pancernik Richelieu 1:100
Witam.Ponieważ Jestem tu nowy więc krótko o mnie.Modelarstwem a szczególnie okrętowym interesuję się już ładnych parę lat,ale z powodu budowy domku była spora przerwa w budowie modeli.Teraz gdy złapałem troszeczkę oddechu postanowiłem ożywić swoje dwa stare projekty,tj.Richelieu i Yamato w skali 1:100.To tyle.Wszystkie uwagi i porady
mile widziane.Kadłub Richelieu budowany był metodą listewkową,ale po 10 letnim leżakowaniu wymagał sporego remontu i widząc co czas z nim zrobił
postanowiłem wykorzystać Go jako kopyto pod formę laminatową.
Parę fotek z transformacji.
mile widziane.Kadłub Richelieu budowany był metodą listewkową,ale po 10 letnim leżakowaniu wymagał sporego remontu i widząc co czas z nim zrobił
postanowiłem wykorzystać Go jako kopyto pod formę laminatową.
Parę fotek z transformacji.
Sorki tak sobie później pomyślałem że można tak jak mówisz i pewnie mnie
zjedziesz za te posty ale było już za późno by to cofnąć.Obiecuję poprawię się.)Co do wież to chodziło mi uzyskanie pustych w środku,mocnych powtarzalnych elementów które będzie można w razie czego powielić i bez stresu na nich eksperymentować.Wylaminowanie 1 szt zajmuje mi teraz około 15 min.i gdy coś spartolę np.przy cięciu lub zbrojeniu wieży to do kosza bez żalu.)
zjedziesz za te posty ale było już za późno by to cofnąć.Obiecuję poprawię się.)Co do wież to chodziło mi uzyskanie pustych w środku,mocnych powtarzalnych elementów które będzie można w razie czego powielić i bez stresu na nich eksperymentować.Wylaminowanie 1 szt zajmuje mi teraz około 15 min.i gdy coś spartolę np.przy cięciu lub zbrojeniu wieży to do kosza bez żalu.)