E-2C Hawkeye [A.Haliński&W.Bączkowski]
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
E-2C Hawkeye [A.Haliński&W.Bączkowski]
Witam.
W oczekiwaniu na wyschnięcie kleju postanowiłem coś tutaj skrobnąć Jest to moja druga relacja i pewnie wielu z was powie że wybrałem model zbyt trudny jak na moje umiejętności ;) Nie ma żadnej ukończonej relacji w/w modelu ,więc chciałbym być pierwszy który ją ukończy ;) Wnioskując po nieukończonych relacjach wiem też że niektórzy modelarze go po prostu nie kończą,również mam w planach go ukończyć .Zobaczymy jak to się odbiję na rzeczywistości. Karton na którym jest wydrukowane wszystko jest straszny taki dyskomfort czuję biorąc go dłoni że to normalnie porażka Robię wg znikomej instrukcji która się znajduję w gazetce.Jako iż nie mam tak dobrze oświetlonego pokoju i tak dużo białego moim tłem do zdjęć jest parapet
Możecie się przyczepić do tego że wręgi kleiłem w każdym możliwym miejscu,ale to dlatego że zapomniałem jednej rzeczy zrobić i musiałem temu sztywność nadać.Dopiero po tym znalazłem wikol,więc wikolem też to potraktowałem
Nie wiem jak się stało że wykałaczka którą kleiłem go akurat dorwała się do szkieletu.Efekt widać na pierwszej wrędze Dużych strat nie ma
Jak narazie to na tyle Nie wiem dlaczego tak narzekają nie którzy na ten model Całkiem przyjemnie się klei.Ale to dopiero początek więc przekonam się wkrótce ;)
Pozdrawiam
W oczekiwaniu na wyschnięcie kleju postanowiłem coś tutaj skrobnąć Jest to moja druga relacja i pewnie wielu z was powie że wybrałem model zbyt trudny jak na moje umiejętności ;) Nie ma żadnej ukończonej relacji w/w modelu ,więc chciałbym być pierwszy który ją ukończy ;) Wnioskując po nieukończonych relacjach wiem też że niektórzy modelarze go po prostu nie kończą,również mam w planach go ukończyć .Zobaczymy jak to się odbiję na rzeczywistości. Karton na którym jest wydrukowane wszystko jest straszny taki dyskomfort czuję biorąc go dłoni że to normalnie porażka Robię wg znikomej instrukcji która się znajduję w gazetce.Jako iż nie mam tak dobrze oświetlonego pokoju i tak dużo białego moim tłem do zdjęć jest parapet
Możecie się przyczepić do tego że wręgi kleiłem w każdym możliwym miejscu,ale to dlatego że zapomniałem jednej rzeczy zrobić i musiałem temu sztywność nadać.Dopiero po tym znalazłem wikol,więc wikolem też to potraktowałem
Nie wiem jak się stało że wykałaczka którą kleiłem go akurat dorwała się do szkieletu.Efekt widać na pierwszej wrędze Dużych strat nie ma
Jak narazie to na tyle Nie wiem dlaczego tak narzekają nie którzy na ten model Całkiem przyjemnie się klei.Ale to dopiero początek więc przekonam się wkrótce ;)
Pozdrawiam
Święte słowa Amen.wookie pisze:Ale nie ustawaj w samodoskonaleniu sie w jakże trudnej materii modelarskiej kartonowej.
Ukończony :A6M2 "ZERO"
Na warsztacie: E-2C Hawkeye
PS. Na innych forach można mnie spotkać pod nickiem Tupek
Re: E-2C Hawkeye [A.Haliński&W.Bączkowski]
W zasadzie nawet nie wiem jak to skomentować... Chyba nie trzeba, to mówi samo za siebie...PiiotreekGDA pisze:Nie ma żadnej ukończonej relacji w/w modelu ,więc chciałbym być pierwszy który ją ukończy ;) Wnioskując po nieukończonych relacjach wiem też że niektórzy modelarze go po prostu nie kończą,również mam w planach go ukończyć:
Można jaśniej?PiiotreekGDA pisze:Możecie się przyczepić do tego że wręgi kleiłem w każdym możliwym miejscu,ale to dlatego że zapomniałem jednej rzeczy zrobić i musiałem temu sztywność nadać.Dopiero po tym znalazłem wikol,więc wikolem też to potraktowałem
Napewno sama tam wskoczyła, żeby zrobić Ci na złość, tak jak ten młotek co się sam nie chciał zrobić.PiiotreekGDA pisze:Nie wiem jak się stało że wykałaczka którą kleiłem go akurat dorwała się do szkieletu.Efekt widać na pierwszej wrędze Dużych strat nie ma
A co na to Rozum i Serce?
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-
Więc Laszliku
Chodziło o to że kleiłem tam gdzie to było tylko możliwe.W każdej szparce.
I jak zwykle temat bez awantury to temat stracony że tak się wyrażę.Dziwi mnie to że żaden moderator,nawet który nie powinien się wychylać w nie swoim dziale nie zareagował.To forum jest już kompletnie pozbawione jakiegokolwiek regulaminu ?Ja jednak dalej podtrzymuję stanowisko swoje co do szanowania kogokolwiek na tym forum.
laszlik pisze:Można jaśniej?
Chodziło o to że kleiłem tam gdzie to było tylko możliwe.W każdej szparce.
O boże.Jak zwykle trzeba trochę fantazji.To jest raczej oczywiste że musiałem dotknąć no nie ?! A tak ładnie powiem.Czas się nauczyć mój drogi czytania z zrozumieniem.Bo widać tego nie umiesz.Napisałem wyraźnie "szybko zjeżdżać ten materiał pilnikiem " nawet ci to wyróżniłem żebyś zobaczył.Czy ja komuś kurwa kazałem robić go za mnie ?!laszlik pisze:Napewno sama tam wskoczyła, żeby zrobić Ci na złość, tak jak ten młotek co się sam nie chciał zrobić.
I jak zwykle temat bez awantury to temat stracony że tak się wyrażę.Dziwi mnie to że żaden moderator,nawet który nie powinien się wychylać w nie swoim dziale nie zareagował.To forum jest już kompletnie pozbawione jakiegokolwiek regulaminu ?Ja jednak dalej podtrzymuję stanowisko swoje co do szanowania kogokolwiek na tym forum.
Święte słowa Amen.wookie pisze:Ale nie ustawaj w samodoskonaleniu sie w jakże trudnej materii modelarskiej kartonowej.
Kolego, kaleczysz język polski w swoich zdaniach niebywale, a innym mówisz, że nie umieją czytać ze zrozumieniem i że mają jakieś "dziwne" pretensje. Przyjrzyj się raz jeszcze temu co napisałeś, poproś rodziców o przeczytanie może wyjaśnią ci co jest źle. A sam model no cóż, może i będzie skończony, ale jak będzie ten finał wyglądać to strach się bać. No i myślę, że Hawkeye nie za bardzo się będzie potem mieścić na parapecie. Białe tło łatwo uzyskać, takiej wielkości jakiej chcesz, wystarczy trochę kartek z bloku. Jednakże fotografowanie białego szkieletu na białym tle to średni pomysł.
-
Hastur dziękuje ;) A co do składni to wiem. Klej+zmęczenie tak na mnie właśnie oddziałuję.Przynajmniej się cieszę że jakichś rażących błędów ortograficznych nie popełniam
-
Camilllo Parapety to mam tylko białe :/ Nie mam tak dobrze oświetlonej części do domu aby było zdjęcie wyraźne (w miarę).Przykład zrobienia zdjęcia gdzieś indziej w domu pokazuje doskonale Mitsubishi mój. Strasznej jakości zdjęcie. Może masz jakiś pomysł na to tło ? Ja nie mam żadnego.Od razu mówię że flash też nie działa co jest właśnie główną przyczyną
fotografowania na parapecie.Po za tym właśnie też miejsca takowego nie mam.
Pozdrawiam.
fotografowania na parapecie.Po za tym właśnie też miejsca takowego nie mam.
Pozdrawiam.
-
McTavish akurat te słoneczne dni się skończyły.
Mam aparat który ma zaledwie 3.2 mpx (w telefonie komórkowym) więc szału nie robi. Staram się robić zdjęcia w trybie fotografowania dokumentów i dlatego to jeszcze jakoś wychodzi.
Pozdrawiam.
Mam aparat który ma zaledwie 3.2 mpx (w telefonie komórkowym) więc szału nie robi. Staram się robić zdjęcia w trybie fotografowania dokumentów i dlatego to jeszcze jakoś wychodzi.
Pozdrawiam.