Piard i Gniot, czyli eksperymenty inżyniera Łysenki (by ZS)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Pomimo „pijanych” linii, te paski wyszły Ci zadziwiająco równo. Przynajmniej tak widać na jednym kawałku zdjęcia.
Wydaje mi się, że nakład pracy przy tych igłach jest za duży. Kiedyś widziałem mosiężne tulejki zaciskowe do przewodów elektrycznych, może to?
Cały czas mam jednak nadzieję, że porzucisz te farby i wrócisz do niemalowanych okrętów.
Wydaje mi się, że nakład pracy przy tych igłach jest za duży. Kiedyś widziałem mosiężne tulejki zaciskowe do przewodów elektrycznych, może to?
Cały czas mam jednak nadzieję, że porzucisz te farby i wrócisz do niemalowanych okrętów.
- Szydercza Gała
- x 173
Płonna to nadzieja ale jak mawia Tatko: nadzieja nie boli
Zgodnie z obietnicą tutorial dotyczący bulajów. Jak zwykle na początku musi być narzędź i koncepcja, na poniższej fotce jest właśnie narzędź, kufel po koncepcji oraz surowiec podstawowy, czyli igły
To zbliżenia surowca w opakowaniu, igły dla koniów dostępne tu w sklepie dla farmerów zakładam że w Polszy możnaby je dostać u weterynarza, bądź w sklepie takowych zaopatrującym
Przy użyciu narzędzia, chlastamy surowiec na krótkie odcinki i wygładzamy środek po widocznej stronie iglakiem
Następnie instalujemy w odpowiednio przygotowanym otworze w okręcie. Aby to zrobić, zakładamy tulejkę na iglaka
następnie instalujemy w otworze za pomocą owego iglaka i ruchu obracająco-wpychającego Nie wpychamy jednak do końca
Bierzemy kawałek drewienka ( końcówka pędzla w moim wypadku )
po czym wciskamy drewienkiem coby powierzchni z trudem uzyskanej nie uszkodzić
No i Włala
Chyba trochę za dużo koncepcji sobie zaaplikowałem, ale mam nadzieję że dzięki obrazkom mój bełkot jest zrozumiały......
Zgodnie z obietnicą tutorial dotyczący bulajów. Jak zwykle na początku musi być narzędź i koncepcja, na poniższej fotce jest właśnie narzędź, kufel po koncepcji oraz surowiec podstawowy, czyli igły
To zbliżenia surowca w opakowaniu, igły dla koniów dostępne tu w sklepie dla farmerów zakładam że w Polszy możnaby je dostać u weterynarza, bądź w sklepie takowych zaopatrującym
Przy użyciu narzędzia, chlastamy surowiec na krótkie odcinki i wygładzamy środek po widocznej stronie iglakiem
Następnie instalujemy w odpowiednio przygotowanym otworze w okręcie. Aby to zrobić, zakładamy tulejkę na iglaka
następnie instalujemy w otworze za pomocą owego iglaka i ruchu obracająco-wpychającego Nie wpychamy jednak do końca
Bierzemy kawałek drewienka ( końcówka pędzla w moim wypadku )
po czym wciskamy drewienkiem coby powierzchni z trudem uzyskanej nie uszkodzić
No i Włala
Chyba trochę za dużo koncepcji sobie zaaplikowałem, ale mam nadzieję że dzięki obrazkom mój bełkot jest zrozumiały......
Ostatnio zmieniony czw lip 06 2017, 13:55 przez Szydercza Gała, łącznie zmieniany 1 raz.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 173
- Szydercza Gała
- x 173
W wypadku Bezszumnego sa w kolorze burt, w malowaniu wojennym. Na Kicie ( malowanie pokojowe ) beda mosiezne, tak jak ten testowy z poprzedniej strony. Wystarczy przed wlozeniem w pomalowany juz kadlub pomalowac krawedz tulejki na mosiezno
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 173