[RELACJA] Westland Whirlwind MM 5/93
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- SeniorElCid
Witam wszystkich
Jak zwykle krucho z czasem ale jeśli tylko mam wolną chwilę to staram się coś kleić. Niewiele tego przybyło ale zawsze coś.
Po ukończeniu śmigieł zabrałem się za kołpaki, po zlepieniu ich w całość, efekt nie był zachwycający (trochę to wszystko było krzywe) więc w ruch poszedł CA i papier ścierny. W przerwach kiedy czekałem aż klej wyschnie zacząłem sklejać bomby
No i całość zmontowana, tylko pomalować kołpaki
Ciąg dalszy prac nad bombami. Tu również łączenia były zbyt widoczne i w ruch poszedł CA + papier ścierny
Koła, również sklejam już w całość
Niewiele tego ale czasu również nie wiele na klejenie. Na szczęście już powoli widać koniec prac.
Jak zwykle krucho z czasem ale jeśli tylko mam wolną chwilę to staram się coś kleić. Niewiele tego przybyło ale zawsze coś.
Po ukończeniu śmigieł zabrałem się za kołpaki, po zlepieniu ich w całość, efekt nie był zachwycający (trochę to wszystko było krzywe) więc w ruch poszedł CA i papier ścierny. W przerwach kiedy czekałem aż klej wyschnie zacząłem sklejać bomby
No i całość zmontowana, tylko pomalować kołpaki
Ciąg dalszy prac nad bombami. Tu również łączenia były zbyt widoczne i w ruch poszedł CA + papier ścierny
Koła, również sklejam już w całość
Niewiele tego ale czasu również nie wiele na klejenie. Na szczęście już powoli widać koniec prac.
Ostatnio zmieniony śr kwie 16 2014, 21:01 przez SeniorElCid, łącznie zmieniany 1 raz.
W budowie: F-111A GPM 56
Relacje zakończone: Westland Whirlwind MM 5/93
Galerie: Westland Whirlwind MM 5/93
- Heinrich Kosmala
- x 170
- SeniorElCid
Na początek odpowiedź
http://www.ww2incolor.com/forum/showthr ... 66d94a9f41
I tu faktycznie widać jak powinno być. W modelu już zostanie tak jak jest, żeby to poprawić to musiałbym zrobić śmigła od nowa.
No i w końcu udało mi się dotrzeć do końca budowy.
Jeszcze kilka fotek zaczepów na bomby
Długo to trwało (budowę rozpocząłem w 2009 roku) ale udało się dotrzeć do końca.
Więcej zdjęć w galerii
viewtopic.php?p=221431#221431
Faktycznie trochę mi uciekła geometria śmigieł. trochę poszperałem w internecie i znalazłem coś takiegoHeinrich Kosmala pisze:Geometria łopat śmigła nie zgadza się moim zdaniem – jest odwrotnie niż powinno być; na obwodzie powinno być „płasko”, przy piaście pod kątem...
http://www.ww2incolor.com/forum/showthr ... 66d94a9f41
I tu faktycznie widać jak powinno być. W modelu już zostanie tak jak jest, żeby to poprawić to musiałbym zrobić śmigła od nowa.
No i w końcu udało mi się dotrzeć do końca budowy.
Jeszcze kilka fotek zaczepów na bomby
Długo to trwało (budowę rozpocząłem w 2009 roku) ale udało się dotrzeć do końca.
Więcej zdjęć w galerii
viewtopic.php?p=221431#221431
W budowie: F-111A GPM 56