[Galeria] Wagon cysterna 201Ra
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[Galeria] Wagon cysterna 201Ra
Jakoś parę dni forum w ogóle mi się nie otwierało, teraz już jest ok, więc skoro już mogę to się ciut pochwalę
Natchniony redbullem, a w zasadzie jego puszką popełniłem coś takiego, jako chwilową odskocznię od dłubania się w rurkach TKi3:
Robiony na podstawie wycinanki ADW Model 7/2009. Część elementów zmieniona ze względu na inną technologię (aluminium i mosiądz), część bo miałem inny rysunek który był dokładniejszy (np. zawieszenie, dźwignie hamulca).
Zastanawiam się tylko czy nie powinienem machnąć dołu zbiornika też na czarno...
Natchniony redbullem, a w zasadzie jego puszką popełniłem coś takiego, jako chwilową odskocznię od dłubania się w rurkach TKi3:
Robiony na podstawie wycinanki ADW Model 7/2009. Część elementów zmieniona ze względu na inną technologię (aluminium i mosiądz), część bo miałem inny rysunek który był dokładniejszy (np. zawieszenie, dźwignie hamulca).
Zastanawiam się tylko czy nie powinienem machnąć dołu zbiornika też na czarno...
Jakiś taki za czysty skubany.. Ale sympatycznie wykonany ..
Andrzej
Andrzej
Już ten momęcik na 7 TP
http://bigtank120.blogspot.com/
http://bigtank120.blogspot.com/
- Precyzyjny
- x 25
Gratuluję, wagonik całkiem ładnie zrobiony. Ja bym go od dołu nie malował na czarno, lepiej widać "bebechy".
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
-
- x 1
- Heinrich Kosmala
- x 170
Witaj
Fajna odskocznia :-) Moje gratulacje!
Osobiście czekam jednak na TKi3
Pozdrawiam
Fajna odskocznia :-) Moje gratulacje!
Osobiście czekam jednak na TKi3
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Wow, ale mnie zaszczyt kopnął Fotki tygodnia to się w ogóle nie spodziewałem... dziękuję za uznanie
bigtank: wolę mieć czysty niż zrobić zabrudzenie modelu zamiast modelu zabrudzeń, a jakoś przynajmniej na razie nie mam do tego talentu...
Precyzyjny: No jest to argument, z tymże nie wiem czy jest tak prawidłowo, z drugiej stony to jest to w końcu izolacja termiczna i myślę, że pomalowana na czarno sprawowałaby się jednak trochę gorzej...
niki68: Mam cichą nadzieję do końca roku skończyć...
bigtank: wolę mieć czysty niż zrobić zabrudzenie modelu zamiast modelu zabrudzeń, a jakoś przynajmniej na razie nie mam do tego talentu...
Precyzyjny: No jest to argument, z tymże nie wiem czy jest tak prawidłowo, z drugiej stony to jest to w końcu izolacja termiczna i myślę, że pomalowana na czarno sprawowałaby się jednak trochę gorzej...
niki68: Mam cichą nadzieję do końca roku skończyć...