[Relacja - koniec] IŁ-14, free download, 1:33
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Lewe skrzydło gotowe. Okazało się (zdj. 27), że końcówka skrzydła jest nieco skręcona (z pewną przesadą zaznaczyłem to strzałką).
Żeby to skorygować włożyłem skrzydło na noc w taką oto „konstrukcję”...
...operacja się udała, pacjent też żyje.
Żeby to skorygować włożyłem skrzydło na noc w taką oto „konstrukcję”...
...operacja się udała, pacjent też żyje.
Ostatnio zmieniony czw maja 10 2018, 13:35 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 3 razy.
- Heinrich Kosmala
- x 170
- Heinrich Kosmala
- x 170
- Heinrich Kosmala
- x 170
Światła pozycyjne na skrzydłach są w wycinance zamienione; po prawej są czerwone i jakieś takie niebieskawe (co chyba miało być zielonym) na lewym – powinno być odwrotnie. Ponieważ i tak w każdym modelu samolotu je jeszcze raz maluję, nie ma problemu.
Skrzydła są teraz kompletne – prawe na szczęście „mi się“ nie skręciło. Za to jednak naderwałem owiewkę po prawej stronie – musiałem ją jeszcze raz robić i naklejać.
Dla mnie sylweta tego samolotu jest po prostu przepiękna – ale to z pewnością spawa gustu...
Skrzydła są teraz kompletne – prawe na szczęście „mi się“ nie skręciło. Za to jednak naderwałem owiewkę po prawej stronie – musiałem ją jeszcze raz robić i naklejać.
Dla mnie sylweta tego samolotu jest po prostu przepiękna – ale to z pewnością spawa gustu...
Ostatnio zmieniony czw maja 10 2018, 17:12 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Witaj Jarku,
dzięki za kibicowanie. Eksperymenty ze „srebrnym” papierem mogę tylko polecić – w oryginale wygląda to jeszcze aktrakcyjniej niż na zdjęciach. A co do tempa – to nieco przesadzone, buduję „już” od początku lipca.
Tadeusz,
zachęcam do budowy!
Zgodnie z instrukcją budowy powinny teraz przyjść gondole silników, ja jednak robię najpierw usterzenie, by „toto” nareszcie zaczęło przypominać samolot...
Ponieważ sterów nie robię ruchomych, budowa tej sekcji jest bardzo prosta.
Teraz można by już wykonać lot ślizgowy, tylko z lądowaniem były by chyba problemy...
dzięki za kibicowanie. Eksperymenty ze „srebrnym” papierem mogę tylko polecić – w oryginale wygląda to jeszcze aktrakcyjniej niż na zdjęciach. A co do tempa – to nieco przesadzone, buduję „już” od początku lipca.
Tadeusz,
zachęcam do budowy!
Zgodnie z instrukcją budowy powinny teraz przyjść gondole silników, ja jednak robię najpierw usterzenie, by „toto” nareszcie zaczęło przypominać samolot...
Ponieważ sterów nie robię ruchomych, budowa tej sekcji jest bardzo prosta.
Teraz można by już wykonać lot ślizgowy, tylko z lądowaniem były by chyba problemy...
Ostatnio zmieniony czw maja 10 2018, 17:14 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
Ano, chociaz w milczeniu pokibicowac moge, gdyz na samo klejenie chwilowo czasu brak i troche mnie to frustruje.
Henryku, tak sobie pomyslalem, ze do Twojej kolekcji, jak rowniez do tego srebrnego papieru pasowalby przepiekny Ford Trimotor. Zdaje sie, ze jest on dostepny rowniez na wspomnienej przez Ciebie stronie, a jesli nie, moge podeslac.
Henryku, tak sobie pomyslalem, ze do Twojej kolekcji, jak rowniez do tego srebrnego papieru pasowalby przepiekny Ford Trimotor. Zdaje sie, ze jest on dostepny rowniez na wspomnienej przez Ciebie stronie, a jesli nie, moge podeslac.
Jarek M