1 Stycznia minie 2 lata od kiedy zacząłem budowę modelu.
Przez dwa lata dużo się nauczyłem i dużo dostrzegam błędów jak też zmienił bym to i owo w modelu oraz nie robił bym pewnych rzeczy. Mam nadzieję, że nauka zaprocentuje w Richelieu i kolejnych modelach. Myślałem, że uda mi sie więcej dokonać przez te dwa lata, ale i tak zadowolony jestem z tego co zrobiłem. Model w realu wygląda fajnie, a to najważniejsze by się podobał szczególnie dla modelarza, który go wykonuje )))
Zastanawiałem się jakie fotki wstawić i ile, ale doszedłem do wniosku, że nie kończę relacji i po nowym roku wracam do prac nad modelem chociaż ze względu na zmiany w życiu trochę zwolni się tempo ((.
Tak więc przedstawiam dalmierze szt. 4:
Dalsze fotki dalmierzy:
Fotka pom-pomów z lufkami z GPM wierza przednia i tylna (zdjęcie przy kominie nieostre więc nie wstawiam)
I na koniec jak okręt wygląda w tej chwili. Wiele elementów leży jeszcze w pudełku nie skończona i nie zamocowana, ale stan się do 1 stycznia chyba nie zmieni.
Błędy i spostrzeżenia opiszę jak skończę model ))
Pozdrawiam wszystkich i Życzę Wesołych Świąt i parę modeli do sklejania od Świętego Mikołaja )))
MM King George V 1986 zmiana na Prince of Wales
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: MM King George V 1986 zmiana na Prince of Wales
A szkoda, bo przez to caly watek traci jakikolwiek sens. W takiej sytuacji po co w ogole zamieszczac relacje na forum?okram12 pisze:Całą relację z budowy przeniosłem na swoją stronę, bo pozanikały fotki na serwerach na których wstawiałem bezpłatnie
Jako jej Autor powinienes mimo wszystko zadbac o to, by fotki nie znikaly, bo nawet darmowe mozliwosci (na przyklad Google Drive) na to pozwalaja.
Na temat samego modelu nie bede sie wypowiadal, gdyz brakuje mi punktu odniesienia do jego oceny. Nie bardzo wiem, czy traktowac go jako model kartonowy, plastikowy, czy drewniany. W kazdym razie jego tworcom wypada pogratulowac samozaparcia.
Jarek M
Re: MM King George V 1986 zmiana na Prince of Wales
Jeszcze raz w tym miejscu, Marku wielkie gratulacje!
Pozdrawiam
Darek
Darek