Relacja Parowóz Ty2/ANSWER/ 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
ROZKMINATOR ta "kratownica" to element cięty laserkiem i kupiony w firmie Draf Model tzw ryfle kolejowe-romb. Albo możesz je zrobi podklejając moskitierę (faktura oczek) na tekturę. Efekt będzie podobny.
TikTak trudno dopatrzeć się tego nakiełka w orginale brud itp, ale myślę że ten element był toczony:) Więc.........
Pozdrawiam.
TikTak trudno dopatrzeć się tego nakiełka w orginale brud itp, ale myślę że ten element był toczony:) Więc.........
Pozdrawiam.
Borek1234 model ten malowany jest bez użycia aero. Malowałem go farbą w sprayu Dupli Color 9005 (czarny). Reszta malowana jest za pomocą pędzla. A co do brudzenia to używam farb RENESANS, są to farby akrylowe o nr 15, 16, 29, 30. Farby te rozpuszczasz wodą (robisz zawiesinę-brudną wodę i to jest materiał na robienie brudzenia. Druga metoda to pigmenty.
Ale to już inna metoda- dużo pisania bo metod jest tyle ilu modelarzy.
Dona pokrętła kupiłem w firmie DRAF MODEL. (laserki), ale można zrobić je z drutu, mówię tu o samych kółkach, też muszę takich popróbować wyglądają bardziej realistycznie.
Ale to już inna metoda- dużo pisania bo metod jest tyle ilu modelarzy.
Dona pokrętła kupiłem w firmie DRAF MODEL. (laserki), ale można zrobić je z drutu, mówię tu o samych kółkach, też muszę takich popróbować wyglądają bardziej realistycznie.