A potrzeba kilka centymetrów. Ciekawi mnie czy teflon da się jakąś farbą pomalować i czy go można w ogóle skleić.ZAMIR pisze:12mm
*[Relacja/Okręt] BISMARCK - A.Haliński. POWRÓT
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
W tym wątku http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89& ... &start=240 szalupa jest przykryta teflonem.Tempest pisze:A potrzeba kilka centymetrów. Ciekawi mnie czy teflon da się jakąś farbą pomalować i czy go można w ogóle skleić.ZAMIR pisze:12mm
Może to pomoże :
http://www.militarymodelling.com/news/a ... arps/3310/.
Co prawda to troszkę inna skala, myślę jednak, że da się zaadoptować :).
Piękny okręt model okręt mod... :)
http://www.militarymodelling.com/news/a ... arps/3310/.
Co prawda to troszkę inna skala, myślę jednak, że da się zaadoptować :).
Piękny okręt model okręt mod... :)
Witajcie.
Robert 1966 uświadomił mi, że właśnie mija trzeci rok prowadzenia mojej pierwszej relacji z budowy okrętu, wypada więc podsumować dotychczasową pracę.
Aktualnie ukończyłem wyposażanie rufy oraz przebrnąłem przez „przyburtowe” relingi.
Dziękuję Wam za wskazania dotyczące brezentu. Wykonałem wersję nr 2 z nieco grubszego papieru:
Stan na dziś (brakuje jeszcze: katapult, dźwigów, szalup, artylerii p.lot 105 mm)
W końcu udało mi się wypracować w miarę powtarzalną technologię układania poręczy relingów – nic odkrywczego, ale dla mnie to trochę pierwszyzna. Abym nie zapomniał, opiszę ją pokrótce, a też komuś z Was może się przydać.
Po wklejeniu słupków (z pomalowanego wcześniej drutu mosiężnego 0,3 mm) i przycięciu ich na odpowiednią wysokość:
układam poręcz z drutu lub w tym przypadku skrętki miedzianej (z dwóch drutów 0,1 mm), wykorzystując podkładki z kartonu.
Po nałożeniu kleju na styk słupka i poręczy dociskam ją do podkładki i do słupka:
Do zobaczenia
Robert 1966 uświadomił mi, że właśnie mija trzeci rok prowadzenia mojej pierwszej relacji z budowy okrętu, wypada więc podsumować dotychczasową pracę.
Aktualnie ukończyłem wyposażanie rufy oraz przebrnąłem przez „przyburtowe” relingi.
Dziękuję Wam za wskazania dotyczące brezentu. Wykonałem wersję nr 2 z nieco grubszego papieru:
Stan na dziś (brakuje jeszcze: katapult, dźwigów, szalup, artylerii p.lot 105 mm)
W końcu udało mi się wypracować w miarę powtarzalną technologię układania poręczy relingów – nic odkrywczego, ale dla mnie to trochę pierwszyzna. Abym nie zapomniał, opiszę ją pokrótce, a też komuś z Was może się przydać.
Po wklejeniu słupków (z pomalowanego wcześniej drutu mosiężnego 0,3 mm) i przycięciu ich na odpowiednią wysokość:
układam poręcz z drutu lub w tym przypadku skrętki miedzianej (z dwóch drutów 0,1 mm), wykorzystując podkładki z kartonu.
Po nałożeniu kleju na styk słupka i poręczy dociskam ją do podkładki i do słupka:
Do zobaczenia
- Szydercza Gała
- x 169
- Szydercza Gała
- x 169
Ocynki Kurcze a ja w Piorunie sobie je darowałem, a chyba po ze 3 są z każdej strony na płetwach sterowych, nie mówiąc już o kadłubie :/ Uplastyczniają znakomicie model ale jak sobie pomyślałem ile glona z nich będę wyciągał i ile pogubię w czasie eksploatacji na wodzie to sobie dałem spokój ;) BTW w ciszy obserwuję ten rewelacyjny wątek Art bo można by wiele Tobie kadzić i nie byłoby w tym przesady ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100