Kratownica gotowa. Długość to 150cm. długość kratownicy wspomagającej 75 cm. Planowana kolejna kratownica 150cm. Reasumując wysokość modelu będzie wynosić 300 cm. ;]
Model będzie stał raczej na podłodze, a chwilowo jest szykowany na wystawę w szkole. Wywołały duże zainteresowanie i zostaną wystawione dla większego grona.;) Całe szczęście w szkole sufity wysoko.;]
Witam po przerwie.;) Wykonałem już parę kolejnych ramion i kolejne siatki już gotowe do sklejenia. Pokusiłem się o wykonanie jakiegoś ładunku dla Liebherra, wiec powstała taka kopuła. W planach jest również kopuła dla Demaga lecz dużo większa o średnicy 50cm.
Na chwile aktualną to moje zajęcia to informatyka głównie. Mam ogromne zamiłowanie do rożnego rodzaju maszyn budowlanych a szczególnie żurawi.
Czasem się zastanawiam czy nie powinienem uczęszczać do szkoły technicznej niz informatycznej, no ale.;)
Co do wydania modeli, myślałem, ale dopiero wtedy, kiedy zaprojektuje je w ten sposób by mozna było je wykonywać z grubszego kartonu. ;)