[Relacja] USS "Gambier Bay" MilitaryModel 1-2/2003
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Na warsztacie:USS Gambier Bay.
Jako że piłko-szał nieco opadł, a ręce drżeć przestały na samą myśl o kolejnym występie biało-czerwonych, postawiłem dokleić co nieco do mojego pływadła. A oto efekty:
Kadłub ukończony! Nie dodałem tylko kilku sterczących elementów żeby przypadkiem ich nie uszkodzić ...
... oraz armaty 127mm, która docelowo zostanie zamontowana na rufie okrętu
Co do techniki wykonania, to relingi na kadłubie wykonałem z drutu mosiężnego 0.3mm (słupki) i 0.2mm (poprzeczki), natomiast relingi na armacie w całości z drutu mosiężnego 0.2mm. Drut łączony i osadzany przy pomocy BCG i CA. Lufa armaty pochodzi z zestawu oferowanego przez wydawnictwo AH.
Przed Świętami pewnie nic się więcej przy modelu nie wydarzy, zatem życzę wszystkim odwiedzającym niniejszą relacją Wesołych Świąt oraz szczęśliwego, obfitującego w kartonowe nowości Nowego Roku.
... oraz armaty 127mm, która docelowo zostanie zamontowana na rufie okrętu
Co do techniki wykonania, to relingi na kadłubie wykonałem z drutu mosiężnego 0.3mm (słupki) i 0.2mm (poprzeczki), natomiast relingi na armacie w całości z drutu mosiężnego 0.2mm. Drut łączony i osadzany przy pomocy BCG i CA. Lufa armaty pochodzi z zestawu oferowanego przez wydawnictwo AH.
Przed Świętami pewnie nic się więcej przy modelu nie wydarzy, zatem życzę wszystkim odwiedzającym niniejszą relacją Wesołych Świąt oraz szczęśliwego, obfitującego w kartonowe nowości Nowego Roku.
-
-
Uzbrojenia ciąg dalszy ... tym razem działka Bofors 40mm.
Wybrany egzemplarz z każdej strony ...
... oraz zdjęcie rodzinne.
Działka bez celowników, gdyż póki co nie mam pomysłu na ich wykonanie.
Wycinanka proponuje coś takiego:
A tak to powinno wyglądać finalnie:
I na koniec jeszcze tradycyjne zdjęcie z groszówką
Działka bez celowników, gdyż póki co nie mam pomysłu na ich wykonanie.
Wycinanka proponuje coś takiego:
A tak to powinno wyglądać finalnie:
I na koniec jeszcze tradycyjne zdjęcie z groszówką
- Szydercza Gała
- x 169
Po długiej przerwie udało się zrobić trochę drobnicy. Oto i efekty: działka Oerlikon 20mm
I starym zwyczajem zdjęcie z groszówką
Działka klejone za pomocą BCG i CA. Do budowy wykorzystałem metalowe lufy zakupione u producenta. Magazynki wykonałem z ramki od modeli plastikowych wyciągniętej na gorąco do odpowiedniej grubości oraz pociętej na "plastry". Pozostałe elementy pochodzą z wycinanki.
I starym zwyczajem zdjęcie z groszówką
Działka klejone za pomocą BCG i CA. Do budowy wykorzystałem metalowe lufy zakupione u producenta. Magazynki wykonałem z ramki od modeli plastikowych wyciągniętej na gorąco do odpowiedniej grubości oraz pociętej na "plastry". Pozostałe elementy pochodzą z wycinanki.