*[Relacja/Okręt] BISMARCK - A.Haliński. POWRÓT
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
w dniu dzisiejszym miałem okazję zobaczyć ten przepiękny model na żywo we Wrocławiu; na fotkach prezentuje się znakomicie, ale na żywo dopiero robi niesamowicie wielkie wrażenie nie mogłem się napatrzeć... moje najszczersze gratulacje za wykonanie tak wspaniałego modelu
pozdrawiam serdecznie, Tadziu
pozdrawiam serdecznie, Tadziu
Przybyłem, zobaczyłem.....osłupiałem. Mają czego żałować Ci, którym nie dane było oglądać MODELU. Pięknie prezentował się w towarzystwie swojej ofiary Hood'a, też bardzo ładnie wykonanego. Szkoda tylko, że obydwa, tak atrakcyjne modele ustawiono z boku, pod ścianą, przez co można go było oglądać z pewnej odległości od jednej burty lub od rufy, podczas gdy środkowe stoły zajmowały różne inne ,,ciekawe modele". Fotografie, fotografiami ale dopiero możliwość zapoznania się z dziełem, z bliska daje wyobrażenie o skali precyzji i diokładności tego Co stworzył (trudno to nazwać inaczej jak tworzeniem) ART. I tak można by pisać bardzo długo. Pokłony do ziemi ART. Tylko ta depresja.......
Bardzo jestem rad, że model na żywca też się podoba. To przecież najważniejsza próba zestawienia „internetowego” modelarstwa z rzeczywistym wyglądem modelu.
Jurek, za każdym razem jak przywoziłem model, dawałem wolną rękę organizatorom, gdzie ma on stać, oni o tym decydowali.
Może trzeba było inaczej... Faktycznie, najlepiej by się oglądało taki klocek centralnie, na środkowych stołach. Następnym razem spróbuję ponegocjować, ale z umiarem
Ziółek, model otrzymał dla mnie bardzo cenne wyróżnienia we Wrocławiu – Grand Prix Modelarzy oraz Grand Prix Publiczności – w każdym razie tak to – jak pamiętam – zakomunikowano. Udało się też wywalczyć wyróżnienie w kategorii okręty i statki, podobnie jak w Krakowie, gdzie dodatkowo okręt uzyskał nagrodę specjalną za najlepszy model okrętowy Festiwalu.
Się z tego z Wami cieszę.
Jurek, za każdym razem jak przywoziłem model, dawałem wolną rękę organizatorom, gdzie ma on stać, oni o tym decydowali.
Może trzeba było inaczej... Faktycznie, najlepiej by się oglądało taki klocek centralnie, na środkowych stołach. Następnym razem spróbuję ponegocjować, ale z umiarem
Ziółek, model otrzymał dla mnie bardzo cenne wyróżnienia we Wrocławiu – Grand Prix Modelarzy oraz Grand Prix Publiczności – w każdym razie tak to – jak pamiętam – zakomunikowano. Udało się też wywalczyć wyróżnienie w kategorii okręty i statki, podobnie jak w Krakowie, gdzie dodatkowo okręt uzyskał nagrodę specjalną za najlepszy model okrętowy Festiwalu.
Się z tego z Wami cieszę.
Gratuluję za wyróżnienia!!! Jestem tu nowy i dopiero na moim koncie posiadam trzy zbudowane modele kartonowe. Chciałbym w dalekiej przyszłości budować tak perfekcyjnie i dokładnie jak Ty:)
Dla mnie ten okręt jest arcydziełem:)
Przeczytałem cały artykuł z Twojej budowy i wykorzystałem dużo wskazówek które opisałeś.
Dla mnie ten okręt jest arcydziełem:)
Przeczytałem cały artykuł z Twojej budowy i wykorzystałem dużo wskazówek które opisałeś.
Też miałem okazję podziwiać model we Wrocławiu "na żywo", piękny. Gratulację
w trakcie: SM 03
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
Witajcie raz jeszcze.
Relacja długa, ale udało się wiele zmieścić o budowie okrętu na kilkunastu stronach najnowszego numeru specjalnego Modelarstwa Okrętowego. Ponadto są nowe zdjęcia ukończonego modelu.
Fajna pamiątka w pigule, zapraszam:
http://www.modelarstwookretowe.pl/index.php?p=21
Relacja długa, ale udało się wiele zmieścić o budowie okrętu na kilkunastu stronach najnowszego numeru specjalnego Modelarstwa Okrętowego. Ponadto są nowe zdjęcia ukończonego modelu.
Fajna pamiątka w pigule, zapraszam:
http://www.modelarstwookretowe.pl/index.php?p=21