[R]koniec Coś z kolebki kolei - Duchess of Sutherland - 1:45
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Witam,
Janusz, kolor na tej lokomotywie tj. modelu uważam za jej chyba najsłabszą stronę. Do oryginału jakim jest crimson lake jest mu dosyć daleko. W kodzie RGB powinno to być # 161, 0, 10 Dosyć dobrze odzwierciedlony kolor jest na:
http://www.art-paints.com/Paints/Oil/Mi ... -Lake.html .
Po drodze zmieniały się drukarki, tusze i papier. Czasami było to .
Elementy w kolorze nazwijmy to głównym wydrukowałem na papierze fotograficznym, także tabliczka jest z niego wykonana. Co przeżyłem przy jego kształtowaniu to moje. Ciekawie wyszedł retusz, w realu do zaakceptowania (przeze mnie) a fotka pokazuje co innego.
Pozdrawiam
Mirek
Janusz, kolor na tej lokomotywie tj. modelu uważam za jej chyba najsłabszą stronę. Do oryginału jakim jest crimson lake jest mu dosyć daleko. W kodzie RGB powinno to być # 161, 0, 10 Dosyć dobrze odzwierciedlony kolor jest na:
http://www.art-paints.com/Paints/Oil/Mi ... -Lake.html .
Po drodze zmieniały się drukarki, tusze i papier. Czasami było to .
Elementy w kolorze nazwijmy to głównym wydrukowałem na papierze fotograficznym, także tabliczka jest z niego wykonana. Co przeżyłem przy jego kształtowaniu to moje. Ciekawie wyszedł retusz, w realu do zaakceptowania (przeze mnie) a fotka pokazuje co innego.
Pozdrawiam
Mirek
Faktycznie ,patrząc na wzornik kolorów- crimson lake trochę odbiega od tego co widać na modelu ,ale ..jakby tu delikatnie powiedzieć możemy założyć ,że np .kolor wyblakł ,wypłowiał w wyniku codziennej eksploatacji lub oryginalny kolor w naszym kraju nie jest ogólnie dostępny. Parowozy angielskie nie oglądamy na co dzień ,więc cieszmy oko tym co pokazujesz w swojej relacji. Powodzenia w dalszej pracy .Janusz
Ha, ha Janusz, bez żadnej delikatności ten kolor właśnie tak wygląda, jest po prostu wyblakły
Potem, gdy już było trochę za późno wpadłem na pomysł, że można było 2 razy zadrukować stronę, raz całą na jednolity czerwony i drugi raz, części z obrysami.
Nasycenie koloru jest tym czego w nim brakuję. Drukarka za mało "zapluta" była .
A teraz dla Wszystkich: Wesołych Świąt, Wesołego Alleluja i Mokrego Dyngusa.
Pozdrawiam
Mirek
Potem, gdy już było trochę za późno wpadłem na pomysł, że można było 2 razy zadrukować stronę, raz całą na jednolity czerwony i drugi raz, części z obrysami.
Nasycenie koloru jest tym czego w nim brakuję. Drukarka za mało "zapluta" była .
A teraz dla Wszystkich: Wesołych Świąt, Wesołego Alleluja i Mokrego Dyngusa.
Pozdrawiam
Mirek
Witam,
wiosenne prace niezbyt służą siedzącej działalności więc i postępy raczej takie sobie.
Zostały podjęte prace nad wyposażeniem kabiny.
.
Jak widać dominowały w kabinie odlewy z mosiądzu (a może z brązu) i orurowanie z miedzi.
Ależ innaczej wygląda to w stosunku do utylitarnych kabin polskich lokomotyw (tych powojennych) gdy kraj borykał się praktycznie z brakiem wszystkiego.
A Polacy i tak dali radę!
Pozdrawiam
Mirek
wiosenne prace niezbyt służą siedzącej działalności więc i postępy raczej takie sobie.
Zostały podjęte prace nad wyposażeniem kabiny.
.
Jak widać dominowały w kabinie odlewy z mosiądzu (a może z brązu) i orurowanie z miedzi.
Ależ innaczej wygląda to w stosunku do utylitarnych kabin polskich lokomotyw (tych powojennych) gdy kraj borykał się praktycznie z brakiem wszystkiego.
A Polacy i tak dali radę!
Pozdrawiam
Mirek
Fajnie to wygląda. To szczegółowe wnętrze, w 1:45 musiało dać popalić :-)
Manufaktura Modelarska
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
Tak czy inaczej wysiłek się opłacił, bo wygląda to niesamowicie.
Pozdrawiam Serdecznie
Pozdrawiam Serdecznie
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"