Witam
Dobiegły końca prace nad kolejnym modelem. Jest to Sd.Kfz.232 8 rad z „zielonego” GPM-u. Wycinanka z pewnością znana większości z Was. Ręczna kreska, trochę uproszczeń, rysunki nad którymi trzeba trochę podumać. Mimo tych mankamentów ja uważam że w opracowaniu jest moc, tylko trzeba popracować żeby ją wyciągnąć. Klejąc swój model wprowadziłem kilka zmian w stosunku do tego co proponuje wycinanka: koła (dostałem rozrysowane od formowego kolegi Dariusza – dzięki Darek), uplastyczniłem wizjery, wykonałem uchwyty na narzędzia i wnętrza lamp, itp. duperelki, które widać na fotkach a ich nie wymieniłem. Model malowany (Pacta 107), cieniowany, washowany (wash Mig), rainsowany i na koniec zakurzony (pigmenty Vallejo). Oznaczony kalką - Polska , wrzesień 1939. Na ostatnich zdjęciach z drugą paskudą z września. Miłego oglądania.
Pozdrawiam.
Marcin
*[Galeria/Pojazd] Sd.kfz. 232 8 rad / GPM 14/97
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
gratulacje, wygląda zacnie
w trakcie: SM 03
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
- Sklejacz Maciej
- x 114
Witam.
Model podziwiam, wykonany wielce zacnie i bardzo cieszy oko. Moje nawet jeszcze bardziej, bo po długim namyśle i zbieraniu się w sobie zaczynam budowę SdKfz 233 czyli konstrukcji w znacznej mierze identycznej z Twoją. Z jednej strony to wyzwanie, bo chciałbym doprowadzić swój model do takiego stanu jak Twój, a z drugiej to bardzo cieszy, bo gdy natknę się na problemy u siebie mogę zawsze spróbować spojrzeć jak Ty to zrobiłeś, bo podglądanie takiego modelu to żaden wstyd.
No i fakt, że koła w Twoim pojeździe to zdecydowanie inna bajka niż to co proponuje wycinanka.
Pozdrawiam.
Model podziwiam, wykonany wielce zacnie i bardzo cieszy oko. Moje nawet jeszcze bardziej, bo po długim namyśle i zbieraniu się w sobie zaczynam budowę SdKfz 233 czyli konstrukcji w znacznej mierze identycznej z Twoją. Z jednej strony to wyzwanie, bo chciałbym doprowadzić swój model do takiego stanu jak Twój, a z drugiej to bardzo cieszy, bo gdy natknę się na problemy u siebie mogę zawsze spróbować spojrzeć jak Ty to zrobiłeś, bo podglądanie takiego modelu to żaden wstyd.
No i fakt, że koła w Twoim pojeździe to zdecydowanie inna bajka niż to co proponuje wycinanka.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.