Witam.
Dziś zostało parę fot z osprzętem, potem już tylko wózki. Wagony mają to do siebie że klei się je dość szybko. Tu parę słów podzięki za fotki , które należą się kol.Adamowi (Maverick33)
Jak widać na pierwszej focie przy oświetleniu naturalnym foty wyglądają jak w realu.
Witam.
Jak widać na fotkach przymiarka wózków, potem jeszcze kalki i trzeba pomyśleć o nowym projekcie. Już teraz można powiedzieć że model jest prosty i przyjemny w budowie.
Postawię na nią potem coś pancernego i podepnę pod...
Pozdrawiam Piotr.
No wagon wygląda bardzo fajnie. Podoba mi się brudzenie. Faktem jest to co piszesz, że przy świetle sztucznym kolory są mocno przekłamane, miałem ten sam problem jak robiłem brudzenie to tylko w dzień aby uniknąć poprawek.
Podobają mi się maźnice ,wyglądają jakby były odlane z formy .
Porównuję cztery ostatnie zdjęcia i zastanawiam się czy aby aparat fotograficzny nie zniekształca modelu ,bo ostoja wagonu wygląda na zakrzywioną ,hmmm?
@ januszmk zapewniam że aparat fotograficzny kłamie co będzie widoczne na kolejnych fotkach, zapewniam. Widać to na przykładzie fotek robionych bez światła dziennego. Tobie zapewne chodzi o fotke z ostoja wagonu, fakt że na zdjęciu widać łuki. Ale w rzeczywistości jest git.
Przymiarki ramy z wózkami wypadły dobrze, kalki położone więc czas kończyć. Postawie potem jakiś pancer albo coś innego Model był prosty w budowie, bez wielkich boboli. Sklei go nawet początkujący modelarz.