Model ze starego Airfixa, malowany ModelMasterami oraz Xtra Colorami, z dodatkiem żywicznych foteli od chyba Pavli. Model przedstawia maszynę Dowódcy dywizjonu VMAT-203 w latach 1999-2001, stacjonującego w MCAS Cherry Point w Północnej Karolinie, Lt. Col. C.R. Myersa.
[G] Mc Donnell Douglas TAV-8B Harrier II - Airfix 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [G] Mc Donnell Douglas TAV-8B Harrier II - Airfix 1/72
Jak na takiego dziadka, to super wygląda. Niezłe szkło jak na starego Airfixa. Opony niemiłosiernie się błyszczą.
Podoba mi się.
pzdr Grzegorz
Podoba mi się.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nieźle wygląda choć jak dla mnie zbyt się cały błyszczy (no taki satin wyszedł) a na zdjęciach oryginału widać, że jakby bardziej matowy był. A skąd te wszystkie niebieskawe (jakiś okropny odcień jak dla mnie) oznaczenia i napisy ? Na oryginale ich nie widać. Czy użyłeś kalkomanii z zestawu czy jakichś innych ?
Tempest - przeglądając zdjęcia dwusterów z Cherry Point mają właśnie takie satynowe wykończenie, także to co widzimy na zdjęciu to może być jakieś przekłamanie.
Co do drugiej kwestii na którą zwróciłeś uwagę, to są to zestawowe kalki. Chcąc jednak po długim przestoju nad pracami nad tym modelem, juz go zakończyć postanowiłem wykorzystać to cobz kaszanił Airfix. Chcąc naprawić to bym się pierdzielił z przerysowaniem tego, a pewnie dobrego oddcienia bym nie dobra.
Co do drugiej kwestii na którą zwróciłeś uwagę, to są to zestawowe kalki. Chcąc jednak po długim przestoju nad pracami nad tym modelem, juz go zakończyć postanowiłem wykorzystać to cobz kaszanił Airfix. Chcąc naprawić to bym się pierdzielił z przerysowaniem tego, a pewnie dobrego oddcienia bym nie dobra.