PROJEKT NOWEGO LOGO FORUM KARTONWORK
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Marcin_Matejko
- x 3
Re: PROJEKT NOWEGO LOGO FORUM KARTONWORK
Moja propozycja:
Ostatnio zmieniony śr paź 14 2015, 10:34 przez Marcin_Matejko, łącznie zmieniany 1 raz.
Per aspera ad astra
Mimo że Witek S. zasugerował że kto nie wstawi zajebistego loga to nich się lepiej nie odzywa to jednak zaryzykuję
Przede wszystkim chyba nie ma aż takiego pośpiechu. Forum tyle czasu istniało ze starym logo że jeszcze jakiś czas podziała a co nagle to po diable.
Logo Hastura wydaje się być jak na ten moment najodpowiedniejsze a jego tło jest znakomitym w/g mnie pomysłem.
Może gdyby jeszcze sam napis był odrobinę bardziej wyrazisty. Może inny kolor lub obrys?
Osobiście podoba mi się napis KARTONWORK w tych kolorowych kwadratach jak obecnie. Było by nieźle dla ciągłości i tradycji gdyby na nowym logo było coś w tym stylu ale sam nic nie sklecę bo grafik ze mnie żaden.
Przede wszystkim chyba nie ma aż takiego pośpiechu. Forum tyle czasu istniało ze starym logo że jeszcze jakiś czas podziała a co nagle to po diable.
Logo Hastura wydaje się być jak na ten moment najodpowiedniejsze a jego tło jest znakomitym w/g mnie pomysłem.
Może gdyby jeszcze sam napis był odrobinę bardziej wyrazisty. Może inny kolor lub obrys?
Osobiście podoba mi się napis KARTONWORK w tych kolorowych kwadratach jak obecnie. Było by nieźle dla ciągłości i tradycji gdyby na nowym logo było coś w tym stylu ale sam nic nie sklecę bo grafik ze mnie żaden.
No wlasnie. Z tej przyczyny poprosilem wyzej o odrobine wiecej kontrastu pomiedzy tlem i napisem.stary pisze:Może gdyby jeszcze sam napis był odrobinę bardziej wyrazisty. Może inny kolor lub obrys?
A co on ma symbolizowac?Witek S. pisze:mnie ten trójkąt pasuje.
Jarek M
- Constructor
Widzę, że koledzy już zrobili kawał dobrej roboty. Ale i tak coś dorzucę od siebie W moim logo brakuje jeszcze kilku detali, ale to już do dogadania
Nic nie musi. Ale wedlug mnie jego zadanie jest trudne do odgadniecia, wiec pytam. Optycznie raczej dzieli i przez to irytuje, a nie spina.Witek S. pisze:Jarek, a czy musi coś symbolizować? W/g mnie ładnie spina karton z workiem jest takim jakby łącznikiem.
Niezaleznie od powyzszego nasuwa sie pytanie, czy Kartonwork jako nazwa wlasna mialby w Logo nadal pozostac jednym slowem, czy tez moglaby byc podzielona na Karton i Work.
Jarek M
Tyglys, Twoja propozycja już za bardzo przypomina logo kanału telewizyjnego Carton Netwok. To już mogłoby być odbierane jao plagiat.
A jeżeli trójkąt w logu Hastura jest kontrowersyjny, co rozumiem poniekąd, to możeby go zastąpić równoległobokiem w kształcie ostrza Olfy, oczywiście bez napisu OLFA ustawionym pod kątem jakichś 50 stopni od poziomu, oddzielającym KARTON od worka, czyli po prostu tam, gdzie jest ten trójkąt...?
A, i fajnym akcentem moim zdaniem byłoby ".PL" na końcu w biało czerwonej kolorystyce. Taki narodowy akcent.
A jeżeli trójkąt w logu Hastura jest kontrowersyjny, co rozumiem poniekąd, to możeby go zastąpić równoległobokiem w kształcie ostrza Olfy, oczywiście bez napisu OLFA ustawionym pod kątem jakichś 50 stopni od poziomu, oddzielającym KARTON od worka, czyli po prostu tam, gdzie jest ten trójkąt...?
A, i fajnym akcentem moim zdaniem byłoby ".PL" na końcu w biało czerwonej kolorystyce. Taki narodowy akcent.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Ja bym nic nie dawal, tylko po prostu polaczyl Karton z Workiem w jedno slowo i obie linijki tekstu tak ustawil, by po prawej stronie ze soba licowaly. No i troche (naprawde niewiele, zeby nie przesadzic w druga strone) wiecej kontrastu pomiedzy napisem i tlem tez by sie przydalo.
Z "PL" w logo bym zrezygnowal - to jest i tak widoczne w adresie. A jezeli juz ten trojkat koniecznie musi byc jako Symbol czegos tam, to zlikwidowalbym te trzy kreski przy wierzcholkach i sprobowal ten trojkat mocniej uwydatnic, na przyklad na ciemnoniebiesko, czerwono, czy jakos tak, moze nawet wystarczy inny odcien szarosci... To by troche ozywilo calosc. A jak wyjdzie za mocno, moznaby trojkat odrobinke pomniejszyc. Ale to tylko luzne rozwazania. Czy to zafunkcjonuje, trzebaby sprawdzic przerabiajac obrazek.
Z "PL" w logo bym zrezygnowal - to jest i tak widoczne w adresie. A jezeli juz ten trojkat koniecznie musi byc jako Symbol czegos tam, to zlikwidowalbym te trzy kreski przy wierzcholkach i sprobowal ten trojkat mocniej uwydatnic, na przyklad na ciemnoniebiesko, czerwono, czy jakos tak, moze nawet wystarczy inny odcien szarosci... To by troche ozywilo calosc. A jak wyjdzie za mocno, moznaby trojkat odrobinke pomniejszyc. Ale to tylko luzne rozwazania. Czy to zafunkcjonuje, trzebaby sprawdzic przerabiajac obrazek.
Jarek M
Tak projekt Hastura to jest to czego to forum potrzebuje . Druga wersja ta z niebieskim powinna pasować idealnie.
Poprosiłem Hastura o pliki. Jak tylko je dostane, podmienię na próbę i ocenimy.