[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Bardzo się cieszę, że wróciłeś do relacji. Śledzę ją od dawna choć członkiem forum jestem stosunkowo krótko. Uważam, że model który powstaje będzie zjawiskiem i to nie tylko na skalę polską. Powodzenia!
Pozdrawiam
Darek
Darek
By nikt nie pomyślał że prace stoją prezentuje kolejny etap wykańczania kuterków - malowanie na gotowo. Pozostało "uzbroić" je we wszelakie elementy wyposażenia i na koniec zaprezentować je z całością wyposażenie - co niebawem nastąpi.
Rozumiem, że kutry też bedą R/C
Pozdrawiam
Darek
Darek
Niestety nie będą, tak jak i sam kanclerze nie zazna niestety wody. Może niektórzy będą zawiedzeni tym faktem ale doświadczenia z poprzednich modeli nauczyły mnie że woda nie jest zbyt dobrym środowiskiem dla takich modeli jak ten. Zbytnia detalizacja i dość skomplikowana struktura wszystkiego co powyżej pokładu skutecznie uniemożliwi ewentualne późniejsze usuwanie plam jakie powstają po pływaniu takim modelem w nawet teoretycznie czystej wodzie. Modele RC powinny być jednak mniejsze i malowane bardziej na połysk by usuwać powstałe ewentualnie zanieczyszczenia po pływaniu.Doody pisze:Rozumiem, że kutry też bedą R/C
Model będzie stricte wystawowy pod szkłem czy tam jakimś poliwęglanem.
A gdyby tak tę gablotę zrobić w wersji RC to można by i pooglądać i popływać
No jestem strasznie zawiedziony. A detalizacja nie przeszkadza w plywaniu . Tu na pocieszenie ze zdetalizowany model może plywać
a tu na wodzie
Pozdrawiam
Artur N
a tu na wodzie
Pozdrawiam
Artur N
Artur przeczytaj ponownie co napisałem powyżej, a potem jeszcze z dwa razy to samo i w końcu zatrybisz ;)
Szczerze mówiąc miałem napisać, że szkoda takiego modelu wkładać do wody, także ja jestem zadowolony, że pozostanie modelem redukcyjnym
Po drugie ile on by musiał ważyć, żeby zanurzył się prawidłowo i jak z takim modelem się poruszać?
Uszkodzenie delikatnych części byłoby tylko kwestią czasu.
Po drugie ile on by musiał ważyć, żeby zanurzył się prawidłowo i jak z takim modelem się poruszać?
Uszkodzenie delikatnych części byłoby tylko kwestią czasu.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Prawie 45 kilogramów.
Kuterki skończone. Do kolejnych trzeba będzie się przyłożyć bardzie jak się da bo w tych parę błędów się przytrafiło w czasie budowy.