Witam.
Z okazji 75 r0cznicy Bitwy o Wielką Brytanię; ulepiłem sobie modelik.
Hurricane RF-E P 3700; 6 września 1940 P/0 Mirosław Ferić zestrzelił Messerchmitta 109. 9 września pilotując tą maszynę F/Sgt Kazimierz Wünsche został zestrzelony w walce z Bf 109. Samolot rozbił się i spłonął. Pilot wylądował na spadochronie, lekko poparzony trafił do szpitala.
Airfix+ Yahu Models+ zoom Eduarda do Hasegawy
Farby olejne Model Master i Humbrol
Kalkomanie Airfix+ Techmod
Maski Melius Manu
Hurricane Mk. I Airfix 1/48
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: Hurricane Mk. I Airfix 1/48
Nieźle wyszedł, może trochę zbyt kontrastowe te cieniowania na górnych powierzchniach ale się nie znam. Kiedy ja coś wreszcie skończę ?
Bardzo ładna maszyna. Jak dla mnie super wymalowany. Kontrasty szczególnie na ziemistym faktycznie widoczne, ale na zdjęciu inaczej się je odbiera niż na żywca. Na modelu na pewno nie rzuca się to tak w oczy. Wymalowałem już trochę plastików i mam wrażenie, że patrząc na model wzrok jakoś tego nie wychwytuje, a patrząc na zdjęcie widać więcej - ciekawe z czego to wynika?
Nie przyglądam się za długo, bo jeszcze mnie weźmie na jakiś plastik
pzdr Grzegorz
Nie przyglądam się za długo, bo jeszcze mnie weźmie na jakiś plastik
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Grzegorz ma rację. Skąd to się bierze: nie wiem , w moich fotkach poprawiałem tylko ostrość. Może to jest powodem.
Tempest Ty się nas nie pytaj kiedy coś skończysz, tylko kończ.
Dziękuję za dobre słowa.
Tempest Ty się nas nie pytaj kiedy coś skończysz, tylko kończ.
.. no to popatrz jeszcze i weź jakiś plastyk. Będzie co oglądać.gk pisze: Nie przyglądam się za długo, bo jeszcze mnie weźmie na jakiś plastik
pzdr Grzegorz
Dziękuję za dobre słowa.