[R/G] Star-21 SBM 2000/8 Modelik 1/25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Star-21 SBM 2000/8 Modelik 1/25
Dzięki!
Niestety, dzisiaj model spadł z biurka Straty są w sumie niewielkie, ale będą widoczne Choć..... i tak mi się dalej podoba i sklejanie go sprawia mi przyjemność Bo to jest tak: co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Niestety, dzisiaj model spadł z biurka Straty są w sumie niewielkie, ale będą widoczne Choć..... i tak mi się dalej podoba i sklejanie go sprawia mi przyjemność Bo to jest tak: co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Co to za siateczka użyta do wykonania "grila" i gdzie ja można kupić?
Witek S. pisze:Paweł, wykorzystałem siatkę, której kiedyś używał mój teść przy produkcji portfeli. Siateczka jest czarna. Potraktowałem ją najpierw jasnoszarym podkładem mr hobby, a potem aerkiem trysnąłem na czerwono. Nie będę ukrywać, że mnie się też podoba efekt końcowy
Pięknie Ci to wychodzi.
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
- pawelelka77
- x 108
Witku, kółka wychodzą bardzo ładnie. Czy zastosowałeś bieżnik wycinany laserowo?
Paweł, z laserów wykorzystałem tylko bieżnik przyklejony po obwodzie opony. Boki oklejałem wyciętymi ręcznie trapezikami. Niestety, jakość laserów Modelika jest, delikatnie mówiąc, beznadziejna. Elementy są wycięte bez "pomyślunku". Wąsy idące na boki są o wiele za krótkie w laserkach Same wręgi kół mają za małą średnicę po zewnętrznej i za dużą po wewnętrznej. Nie warto ich kupować. Model jest na tyle prosty, że wszystko da się samemu wyciąć. Nawet logo na grilla
- pawelelka77
- x 108
Kiedyś miałem przyjemność kleić modelikowego STARA dźwig HP 03.(relacja na forum) Bardzo fajnie spasowany. Nie stosowałem wówczas laserów. W przypadku bieżnika jest to na pewno jakieś ułatwienie i nie trzeba "dziobać"..., ale napisy to akurat lubię wycinać.
Stomilki z białym przeplotem wyglądają jak żywe!
Boeing Fleet Fan | mój przenośnik - HKSProjekt oraz Culina