[R/G] Sześcioosiowa platforma SSyms 1:25 MH
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Sześcioosiowa platforma SSyms 1:25 MH
Kalki pisane pruską czcionką czy polską?
Pruska a dokładnie ta PreussischeIV44Ausgabe3
Cześć .Fajnie oglądać kolejną relację w Twoim wykonaniu .Jak piszesz praca czasochłonna ,ale sporo detali już masz wykonane .Model powoli nabiera kształtu .Jak poskładasz wszystko do kupy ,będziemy oceniać
Wyglądają świetnie
Witam
Dziękuję za miłe słowo
Dziś skromnie, walczyłem z kalkami. Na wózkach kładły się elegancko natomiast na wagonie poniosłem małą porażkę.
Prawdopodobną przyczyną jest za cienka warstwa lakieru błyszczącego stanowiąca podkład pod kalkę.
Nie chciały się ładnie nakładać i zwijały się tak że nie mogłem ich wyprostować. Dałem dodatkowo jeszcze dwie warstwy.
Do jutra ładnie przeschnie, przeszlifuję i powinienem uzyskać gładką powierzchnie. Na wózkach nie miałem problemu ładnie się nałożyły, po wyschnięciu dałem z aero
lakier matowy, który ładnie pokrył, kalki nie świeca się, nie ma bąbli i jest git
Przy nakładaniu dałem decal fixa.
Poniżej prezentuje jak to wygląda na wózkach
Dziękuję za miłe słowo
Dziś skromnie, walczyłem z kalkami. Na wózkach kładły się elegancko natomiast na wagonie poniosłem małą porażkę.
Prawdopodobną przyczyną jest za cienka warstwa lakieru błyszczącego stanowiąca podkład pod kalkę.
Nie chciały się ładnie nakładać i zwijały się tak że nie mogłem ich wyprostować. Dałem dodatkowo jeszcze dwie warstwy.
Do jutra ładnie przeschnie, przeszlifuję i powinienem uzyskać gładką powierzchnie. Na wózkach nie miałem problemu ładnie się nałożyły, po wyschnięciu dałem z aero
lakier matowy, który ładnie pokrył, kalki nie świeca się, nie ma bąbli i jest git
Przy nakładaniu dałem decal fixa.
Poniżej prezentuje jak to wygląda na wózkach
Imponujący efekt. Od takiej ilości detali człowieka krew moze zalac. Trzymam kciuki i czekam na kolejne porcje zdjec. Rozumiem, że wszystkie części wózków są wycinane laserowo??
Dzięki Piotrku no jest sporo tej drobnicy na szczęście najgorsze już za mną. Na samej platformie już jest tego mniej. Poza kilkoma elementami i drutologią w większości zastosowałem elementy wycinane laserowo dedykowane do tego modelu.
Witam ponownie brać modelarską
Dzisiaj kontynuacja tematu kalek. procedura nakładania taka sama czyli lakier błyszczący, szlifowanie, kolejna warstwa lakieru, kalki z użyciem decal fixa, i bezbarwny na zmatowienie kalek.
Jednak pomogła procedura dodatkowego szlifowania i nałożenia warstwy lakieru. Problem nakładania zniknął. Kalki ładnie się nakładały na gładziutką nawierzchnię. Trochę się zeszło bo jest tych napisów.
Bydlę z tego wagonu i ciężko się fotki robi w domowych warunkach
Poniżej efekty.
Dzisiaj kontynuacja tematu kalek. procedura nakładania taka sama czyli lakier błyszczący, szlifowanie, kolejna warstwa lakieru, kalki z użyciem decal fixa, i bezbarwny na zmatowienie kalek.
Jednak pomogła procedura dodatkowego szlifowania i nałożenia warstwy lakieru. Problem nakładania zniknął. Kalki ładnie się nakładały na gładziutką nawierzchnię. Trochę się zeszło bo jest tych napisów.
Bydlę z tego wagonu i ciężko się fotki robi w domowych warunkach
Poniżej efekty.
Deutsche!
Jest jeszcze kilka błędów, a większość skrótów nie ma kropek (m.in. Ladegew., Bremsgew., Tragf.).
Jest jeszcze kilka błędów, a większość skrótów nie ma kropek (m.in. Ladegew., Bremsgew., Tragf.).