15/7cm, to "mikrus", zbiornik paliwa w skali 25 od SP47 wydaję się być większy :-).
Szkoda że podwozie uproszczone do postaci 2D :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)
[R] Polski samochód Fiat 125p - Milicja - 1:25 Answer vs. Świat z kartonu
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Polski samochód Fiat 125p - Milicja - 1:25 Answer vs. Świat z kartonu
Działam działam.
Faktycznie w porównaniu z SP47 wydaje się być "mikrusiem" na co dzień sklejam 1:100 więc to dopiero były by mikrusie
Co do podwozia mam pewien pomysł. Zobaczymy na ile mi się uda go zrealizować.
Na dzień dzisiejszy mam już doklejone oprofilowanie nadkoli oraz zderzaki. "Wymęczyłem" też tylną szybę, dosłownie i jestem z jej efektu średnio zadowolony. Teraz jeszcze kombinuję jak zrobić trochę realniejsze kierunkowskazy oraz tylne lampy i koguta
Jak czas pozwoli, po weekendzie aktualizacja relacji
Faktycznie w porównaniu z SP47 wydaje się być "mikrusiem" na co dzień sklejam 1:100 więc to dopiero były by mikrusie
Co do podwozia mam pewien pomysł. Zobaczymy na ile mi się uda go zrealizować.
Na dzień dzisiejszy mam już doklejone oprofilowanie nadkoli oraz zderzaki. "Wymęczyłem" też tylną szybę, dosłownie i jestem z jej efektu średnio zadowolony. Teraz jeszcze kombinuję jak zrobić trochę realniejsze kierunkowskazy oraz tylne lampy i koguta
Jak czas pozwoli, po weekendzie aktualizacja relacji
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Cześć w kolejnej odsłonie.
Dzisiaj zderzaki, tylne światła i "mocno wymęczona" tylna szyba.
Z tego ostatniego w ogóle nie jestem zadowolony, ale cóż.... część na swoim miejscu jak patrzę na model z przodu to jej nie widać więc jakoś przeżyję.
A zapomniał bym o przetłoczeniach błotników
Wszystko prezentuje się tak:
I dla porównania wielkości z Syrenką Bosto
kolejna odsłona pewnie będzie już końcową tej wersji Fiata i przyjdzie skończyć mi tą drugą Answerową.
Do następnego spotkania.
Dzisiaj zderzaki, tylne światła i "mocno wymęczona" tylna szyba.
Z tego ostatniego w ogóle nie jestem zadowolony, ale cóż.... część na swoim miejscu jak patrzę na model z przodu to jej nie widać więc jakoś przeżyję.
A zapomniał bym o przetłoczeniach błotników
Wszystko prezentuje się tak:
I dla porównania wielkości z Syrenką Bosto
kolejna odsłona pewnie będzie już końcową tej wersji Fiata i przyjdzie skończyć mi tą drugą Answerową.
Do następnego spotkania.
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Tylna szyba Ci wyszła większa od przedniej? Czy mam mylne wrażenie?
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Cześć.
Viking_BB - porównywałem powierzchnie wycięte z ramek i wychodzi na to, że nieznacznie ale tylna szyba jest większa.
Jako że padły hasła, że podwozie jest strasznie płaskie w stosunku do reszty modelu poniżej fotka jego "uplastycznienia" w moim wykonaniu.
Według mnie jest lepiej. Oczywiście ostatecznie cała płyta zostanie zapaćkana farbą, ale to później
Miłej niedzieli
Pozdrawiam,
Karol
Viking_BB - porównywałem powierzchnie wycięte z ramek i wychodzi na to, że nieznacznie ale tylna szyba jest większa.
Jako że padły hasła, że podwozie jest strasznie płaskie w stosunku do reszty modelu poniżej fotka jego "uplastycznienia" w moim wykonaniu.
Według mnie jest lepiej. Oczywiście ostatecznie cała płyta zostanie zapaćkana farbą, ale to później
Miłej niedzieli
Pozdrawiam,
Karol
Pozdrawiam,
Karol
Karol