Maszty
Moderator: kartonwork
Re: Maszty
Czyli drewno i Tokarka ok A z jakiego drewna i czy zna ktoś może łatwiejszy sposób???
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Sklepy modelarskie oferują tego na pęczki, wystarczy wyszukać. Pokłady wykonywane z drewienek balsowych, maszty z kołków sosnowych, bukowych etc. Poprzycinane w różnych wymiarach, do wyboru do koloru. Koszty w zasadzie żadne, najdroższa z tego wszystkiego wychodzi wysyłka.
Maszty do modeliJanekLc2 pisze:Czyli drewno i Tokarka ok A z jakiego drewna i czy zna ktoś może łatwiejszy sposób???
Tomek już tak szukałem jednak mało tego... Chciałem się dowiedzieć czy po prostu jest jeszcze jakiś inny sposób po za tokarka i "mini strugiem"
Inny sposób to znaczy jaki? Łatwiejszy? Taki przy którym nie trzeba się narobić?
Trzeba szukać czegoś co jest zbliżone wymiarowo i dopracować. Szlifować, piłować, przycinać, okleić cienkim papierem. Na tym polega modelarstwo.
Zajrzyj tu
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... =0&page=18
Trzeba szukać czegoś co jest zbliżone wymiarowo i dopracować. Szlifować, piłować, przycinać, okleić cienkim papierem. Na tym polega modelarstwo.
Zajrzyj tu
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... =0&page=18
Re: RE: Re: Maszty
"Inny sposób to znaczy jaki? Łatwiejszy? Taki przy którym nie trzeba się narobić? "
Po prosti kilka jakiś sposobów z których mógł bym sobie wybrać ten który by mi najbardziej odpowiadał. Czyli taki z którego efektu końcowego był bym zadowolony
A w miarę prosty patyk okorowany i wyszlifowany by się nadawał czy raczej był by za słaby i nie udało by mi się uzyskać prostego masztu???
Po prosti kilka jakiś sposobów z których mógł bym sobie wybrać ten który by mi najbardziej odpowiadał. Czyli taki z którego efektu końcowego był bym zadowolony
A w miarę prosty patyk okorowany i wyszlifowany by się nadawał czy raczej był by za słaby i nie udało by mi się uzyskać prostego masztu???