Warsztat Br52 na Ty2 Trumpeter 1:35
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: Warsztat Br52 na Ty2 Trumpeter 1:35
Witam
Po małej przerwie przedstawiam wam dalszy ciąg tego maratonu.
Po długim oczekiwaniu dotarły zamówione kalkomanie, a to efekty na parowozie:
Od razu wyjaśnienie - widać krawędź kalki (na oznaczeniu parowozowni) ale to na zdjęcie tak mocno to eksponuje (ale i tak muszę nią powalczyć aby to zniwelować zdjęcia to wyeksponowały za mocno).
Tender:
A tu oznaczone platformy podczołgowe typu PPk-203 (ex SSys DR):
Pozdrawiam.
W oddzielnym wątku pokaże moje zmagania z przeróbką T-55 na model 58.
Komentarze mile widziane:)
Po małej przerwie przedstawiam wam dalszy ciąg tego maratonu.
Po długim oczekiwaniu dotarły zamówione kalkomanie, a to efekty na parowozie:
Od razu wyjaśnienie - widać krawędź kalki (na oznaczeniu parowozowni) ale to na zdjęcie tak mocno to eksponuje (ale i tak muszę nią powalczyć aby to zniwelować zdjęcia to wyeksponowały za mocno).
Tender:
A tu oznaczone platformy podczołgowe typu PPk-203 (ex SSys DR):
Pozdrawiam.
W oddzielnym wątku pokaże moje zmagania z przeróbką T-55 na model 58.
Komentarze mile widziane:)
Warsztat i Galeria Ty2 Trumpeter 1:35
Zajefajne te twoje kolejki
Dzięki. Na ciebie zawsze można liczyć z komentarzem.draccus pisze:Zajefajne te twoje kolejki
Pozdrawiam
Ps. A twoim też niczego przecież nie brakuje.
Witam
Po prawie 10 latach jak model Ty2 był rozpoczęty, wreszcie nadeszła chwila jego ukończenia:
Pozdrawiam
Komentarze mile widziane
Po prawie 10 latach jak model Ty2 był rozpoczęty, wreszcie nadeszła chwila jego ukończenia:
Pozdrawiam
Komentarze mile widziane
Ostatnio zmieniony wt lip 04 2017, 14:01 przez ManiekB, łącznie zmieniany 2 razy.
Piękna rzecz! Gratuluję ukończenia z dobrym efektem. Czekam na prezentację całego składu.
WitamHastur pisze:Piękna rzecz! Gratuluję ukończenia z dobrym efektem. Czekam na prezentację całego składu.
Dzięki za miłe słowa.
Proszę oto prezentacja składu pociągu - "Braterska Pomoc" Operacja "Dunaj" Sierpień 1968 r.:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lip 04 2017, 14:03 przez ManiekB, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć,
Piękny skład!
Ale to wspaniale wygląda!
Gratuluję!
Świetnie wykonane modele, doskonały, bardzo realistyczny weathering. Tylko zazdrościć (oczywiście tak pozytywnie)!
Pozdrawiam
Mirek
Piękny skład!
Ale to wspaniale wygląda!
Gratuluję!
Świetnie wykonane modele, doskonały, bardzo realistyczny weathering. Tylko zazdrościć (oczywiście tak pozytywnie)!
Pozdrawiam
Mirek
Piękne to Jedyna rzecz, jaka mnie osobiście nieco razi to zbyt "sucha" ostoja tendra. Wygląda tak, jakby dopiero co wyschła po tym, jak ktoś umył ją karcherem. Dodałbym tam nieco czarnego z imitacją smarów.
Witamkierownik pisze:Piękne to Jedyna rzecz, jaka mnie osobiście nieco razi to zbyt "sucha" ostoja tendra. Wygląda tak, jakby dopiero co wyschła po tym, jak ktoś umył ją karcherem. Dodałbym tam nieco czarnego z imitacją smarów.
Dzięki za komentarz. A z ostoją tendra zawsze można coś dołożyć, ja starałem się nie przesadzić. Ale na pewno coś spróbuje jeszcze posmarować:).
Pozdrawiam
Witam
Dziękuje za wyróżnienie w postaci zdjęcia tygodnia - miłe zaskoczenie.
Pozdrawiam
Dziękuje za wyróżnienie w postaci zdjęcia tygodnia - miłe zaskoczenie.
Pozdrawiam