[R/G] Opel Blitz 3,6-36S z GPM-u
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- PITERPANZER
- x 1
Re: [R] Opel Blitz 3,6-36S z GPM-u
Upsss, kabina wygląda jakby się pod mostem zaklinowała. Skoro malujesz to może powalcz z przednią częścią i nadaj jej jakieś obłości poprzez naklejenie czegoś wyprofilowanego, a przypominającego kształtem oryginał.
- Sklejacz Maciej
- x 114
Dzięki za uwagi i sugestie. Póki co starałem się bazować na tym co proponowała wycinanka i to nie z powodów ideologicznych a raczej z powodów ograniczonego doświadczenia. Cóż, na razie jest tak jak jest. Teraz zapowiada się trochę spokojniejszy w pracy okres, a co za tym idzie więcej czasu dla modelu, będę więc aktywniej próbował. Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
- Sklejacz Maciej
- x 114
Witam po Kolegów dłuższej nieobecności.
Myślę sobie, że nawet po zbyt długiej nieobecności, ale cóż, z czasem było krucho,zajęć innych nie modelarskich dużo, pogoda letnia też nie wspierała wysiłków. A i w samym modelu nie wszystko powychodziło tak jak sobie to zaplanowałem, a przecież miało być tak prosto i łatwo. Jednym słowem ducha do tego modelu straciłem zdecydowanie. Przykro, ale tak bywa. No i rozstaliśmy się z Blitzem na czas dłuższy. On do kąta szafy a ja do innych zajęć. Ale brzydko bardzo było by zaczynać i wychodzić potem bez pożegnania się z towarzystwem. No i tak zeszliśmy się z powrotem. Cóż lekko nie jest, ale chęci jakby wróciły, więc do roboty. Na dzień dzisiejszy model prezentuje się tak jak na zdjęciach, z tym, że kabina nie jest zamontowana tylko położona na ramie podwozia.
Tym razem już nie odpuszczę i zamierzam doprowadzić rzecz do końca, nawet jeśli już wiem, że to nie będzie model mojego życia.
Pozdrawiam. Ciąg dalszy wkrótce.
Myślę sobie, że nawet po zbyt długiej nieobecności, ale cóż, z czasem było krucho,zajęć innych nie modelarskich dużo, pogoda letnia też nie wspierała wysiłków. A i w samym modelu nie wszystko powychodziło tak jak sobie to zaplanowałem, a przecież miało być tak prosto i łatwo. Jednym słowem ducha do tego modelu straciłem zdecydowanie. Przykro, ale tak bywa. No i rozstaliśmy się z Blitzem na czas dłuższy. On do kąta szafy a ja do innych zajęć. Ale brzydko bardzo było by zaczynać i wychodzić potem bez pożegnania się z towarzystwem. No i tak zeszliśmy się z powrotem. Cóż lekko nie jest, ale chęci jakby wróciły, więc do roboty. Na dzień dzisiejszy model prezentuje się tak jak na zdjęciach, z tym, że kabina nie jest zamontowana tylko położona na ramie podwozia.
Tym razem już nie odpuszczę i zamierzam doprowadzić rzecz do końca, nawet jeśli już wiem, że to nie będzie model mojego życia.
- Sklejacz Maciej
- x 114
[R] Opel Blitz 3,6-36S z GPM-u
Witam kolegów po długiej przerwie. Zajęć było sporo, trochę też aby rzec prawdę straciłem serce do tego modelu, ale to bardzo brzydko by było zacząć, a nie skończyć. Po prostu nie godzi się. Choć gdy czytam i oglądam relacje innych kolegów, to cóż, trochę żenada pokazywać to co samemu się robi. Aby więc się trochę pozbierać i powrócić na dawne tory wygrzebałem mojego Opla i zacząłem grzebać przy nim dalej. Trochę pomalowałem to co było wcześniej już zbudowane. i jakoś zmobilizowało mnie to trochę do dalszej pracy, zacząłem więc dłubanie przy skrzyni ładunkowej. I tym sposobem, wolnymi krokami mam nadzieję wrócić do dalszej budowy tego samochodu.
- PITERPANZER
- x 1
Kontynuuj, nabieraj wprawy. To jedyna droga do zbierania doświadczenia.
Dopieść dach, skoro jest malowany.
Czekam na aktualizację.
Dopieść dach, skoro jest malowany.
Czekam na aktualizację.
- Sklejacz Maciej
- x 114
[R]/[G] Opel Blitz 3,6-36S z GPM-u
Witam serdecznie. Oto chyba ostatnia już aktualizacja w tej odsłonie.
Trwało to długo, nad czym ubolewam, momentami traciłem serce do tego modelu, ale po jakimś czasie ponownie wracałem do niego wygrzebując go z pod stołu. I wreszcie mogę powiedzieć, że ciężarówka Opla w końcu została ukończona. Trochę mi wstyd, że tak długo to trwało ale i tak dla mnie jest to zdecydowanie powód do zadowolenia. Samochód został przeze mnie pomalowany jak widać na załączonych obrazkach.
Ładna pogoda ostatnich dni pozwoliła mi wykonać fotografie do tej galerii w warunkach terenowych choć Libijskich plenerów moje okolice raczej nie przypominają, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się nie lubi.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia przy kolejnej wycinance. Tym razem mam nadzieję wziąć na warsztat coś zdecydowanie bardziej kanciastego.
Trwało to długo, nad czym ubolewam, momentami traciłem serce do tego modelu, ale po jakimś czasie ponownie wracałem do niego wygrzebując go z pod stołu. I wreszcie mogę powiedzieć, że ciężarówka Opla w końcu została ukończona. Trochę mi wstyd, że tak długo to trwało ale i tak dla mnie jest to zdecydowanie powód do zadowolenia. Samochód został przeze mnie pomalowany jak widać na załączonych obrazkach.
Ładna pogoda ostatnich dni pozwoliła mi wykonać fotografie do tej galerii w warunkach terenowych choć Libijskich plenerów moje okolice raczej nie przypominają, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się nie lubi.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia przy kolejnej wycinance. Tym razem mam nadzieję wziąć na warsztat coś zdecydowanie bardziej kanciastego.
- PITERPANZER
- x 1
Gratulacje!
Mimo trudności model ukończyłeś, co wzmacnia motywację do dalszych działań, na co oczekuję.
Powodzenia.
Mimo trudności model ukończyłeś, co wzmacnia motywację do dalszych działań, na co oczekuję.
Powodzenia.
- Sklejacz Maciej
- x 114
Bardzo dzięki. Fakt, że po zakończeniu pracy jest jednak chęć by zacząć coś następnego. Jeszcze trochę i pewnie coś się pojawi.
Dzięki i pozdrawiam.
Dzięki i pozdrawiam.