Witam wszystkich serdecznie:)
Dziś chciałbym wam przedstawić moje modele które niedawno ukończyłem, a mianowicie Czajniczek Cn2t Las, który trochę zmodyfikowałem zrobiłem z tyłu otwierane drzwi ( w przyszłości mam zamiar zrobić tender) zrobiłem otwierane okienka (w pełni ruchome) dorobiłem parę bajerów w budce maszynisty np. lampę na podsufitce która jest wykonana z drewna ( na zdjęciach tego nie widać) Zmieniłem sprzęgi, drzwi po bokach również się otwierają i mają własny zameczek, dodałem kilka elementów na palenisku, ale większości nie byłem w stanie odwzorować jeszcze mi brakuję doświadczenia. Ogólnie jest to mój pierwszy parowozik który skleiłem, myślę że wygląda znośnie. Również dokończyłem Platformę kłonicową którą trochę przerobiłem zrezygnowałem z pomostu hamulcowego, ponieważ nie mogłem ogarnąć jak wygląda mechanizm hamulca na ramie i wózkach, zwiększyłem rozstaw osi z 600mm do 750mm aby pasował do lokomotywy. No i go postarzyłem. Wózki kłonicowe już kiedyś pokazywałem więc nic ciekawego :P
[/url]
[G] Leśna kolejka wąskotorowa: Cn2t Las, platforma kłonicowa, wózki kłonicowe. Skala 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [G] Leśna kolejka wąskotorowa: Cn2t Las, platforma kłonicowa, wózki kłonicowe. Skala 1:25
Bardzo ładnie się ten modelik prezentuje.
Jedyne co bym poprawił to ten papierowy wodowskaz.
Trzeba tam było kawałek pomalowanej częściowo lakierem bezbarwnym od środka folii wkleić.
Na podstawie jakiego modelu kartonowego powstała ta platforma ?
Jedyne co bym poprawił to ten papierowy wodowskaz.
Trzeba tam było kawałek pomalowanej częściowo lakierem bezbarwnym od środka folii wkleić.
Na podstawie jakiego modelu kartonowego powstała ta platforma ?
Re: [G] Leśna kolejka wąskotorowa: Cn2t Las, platforma kłonicowa, wózki kłonicowe. Skala 1:25
Teraz już go nie poprawię, nie miałem żadnego pomysłu na lepsze wykonanie wodowskazu.
Platforma powstała na podstawie prawdziwego wagonu, w którym brakowało elementów od hamulca
Platforma powstała na podstawie prawdziwego wagonu, w którym brakowało elementów od hamulca
Wąski tor to nie moja bajka, ale model wyszedł bajeczny
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Świetny model i zdjęcia
Zobacz jakie są sposoby na zmarszczki http://www.lwia-zmarszczka.pl/
Dziękuje za dobre opinie i zdjęcie tygodnia