Miniaturki w żarówkach (byłych)
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
-
- x 2
Miniaturki w żarówkach (byłych)
Witam bardzo.
Jestem po raz pierwszy na tym forum i nie bardzo wiem, gdzie mógłbym przywitać się. Tymczasem zatem; Witam wszystkich. W zasadzie nie jestem modelarzem, tylko wpychaczem. Co prawda robię swoje miniaturki od podstaw, później zaś maluję pędzelkiem. Miniaturki wykonuję z papieru zeszytowego i kartonu. Ponieważ jestem strasznym leniem i nie lubię odkurzania - chowam moje wyroby w szkło. I tyle. Kilka moich prac;
Powoli kończę klucz myśliwców z dywizjonu 303 (oczywiście też do żarówki). Większość moich byłych żarówek ma bańkę o średnicy 60 - 70 mm, co wymusza skalę. Nie trzymam się żadnej skali starając się tylko wypełnić wnętrze szklanego pojemnika w sposób maksymalny. Z tego powodu myśliwce nad którymi pracuję są w skali 1:210. I tyle na wstępie.
Pozdrawiam
Wojtek
Jestem po raz pierwszy na tym forum i nie bardzo wiem, gdzie mógłbym przywitać się. Tymczasem zatem; Witam wszystkich. W zasadzie nie jestem modelarzem, tylko wpychaczem. Co prawda robię swoje miniaturki od podstaw, później zaś maluję pędzelkiem. Miniaturki wykonuję z papieru zeszytowego i kartonu. Ponieważ jestem strasznym leniem i nie lubię odkurzania - chowam moje wyroby w szkło. I tyle. Kilka moich prac;
Powoli kończę klucz myśliwców z dywizjonu 303 (oczywiście też do żarówki). Większość moich byłych żarówek ma bańkę o średnicy 60 - 70 mm, co wymusza skalę. Nie trzymam się żadnej skali starając się tylko wypełnić wnętrze szklanego pojemnika w sposób maksymalny. Z tego powodu myśliwce nad którymi pracuję są w skali 1:210. I tyle na wstępie.
Pozdrawiam
Wojtek
Re: Miniaturki w żarówkach (byłych)
Witaj Wojtku żeglarzu i wpychaczu Cieszy nas Twoja obecność, mamy nadzieję że już trwała. Cudeńka nam pokazujesz - dobry sposób na zagospodarowanie pozostałości po wymianie domowych źródeł światła na ledowe... Czy pokażesz nam też swoje sposoby na to wpychanie?
Popieram, przydałaby się relacyjka z budowy choćby jednego takiego modeliku, taka krok po kroku.
-
- x 2
Nie ma problemu ale, jak wspomniałem - kończę klucz myśliwców, więc proszę o cierpliwość.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podziwiam i zazdroszczę cierpliwości, której trzeba mieć chyba baaaaaaardzo wiele aby taki model w żarówce umieścić.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić w jaki sposób ten parowóz Rocket znalazł się w tej szklanej bańce, a w szczegółności podstawka. Pewne domysły mam ale napisz może jak ta operacja została przeprowadzona.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić w jaki sposób ten parowóz Rocket znalazł się w tej szklanej bańce, a w szczegółności podstawka. Pewne domysły mam ale napisz może jak ta operacja została przeprowadzona.
Za naście lat ten rodzaj modelarstwa niestety zaniknie bo szklanych baniek już nie będzie, choć kiedyś w Ikei widziałem jakieś fikuśne retro-żarówki. No ale zawsze (chyba) można będzie zbudować model w butelcepo wymianie domowych źródeł światła na ledowe
-
- x 2
-
- x 2
Świetne!!! Zwłaszcza saturator, wg planów robiony, czy z obrazka?
-
- x 2
Wszystko, co dłubię - robię na podstawie zdjęć znajdowanych w internecie. Jestem osobnikiem mało cierpliwym, więc od momentu, gdy wpadnie mi jakiś pomysł do łba, nie mogę doczekać się realizacji. Na plany nie mam czasu.
Piękna sprawa. Gratuluję uporu. Zabierałem sie za to w przeszłości, narazie tylko w butelce żaglowiec z lipy zrobilem. W Modelarzu jakimś starym byl właśnie artykuł o modelach w żarowkach, będę musiał spróbować. Bardzo mi się podoba pomysł że robisz to z kartonu. Jakbyś zrobił zdjęcie makro był bym wdzięczny. Jakie kleje?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka