[R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
To przesunięcie wyszło z tego zdjęcia poglądowego bo na żywca Okzetki nie widziałem.
Za tą fotkę wielkie thx kol. modelarzom.
Za tą fotkę wielkie thx kol. modelarzom.
Witam.
Na dzisiejszych fotkach dalsza część prac nad skrzyniami wodnymi (malowanie) trochę je upaprałem. A od zewnątrz brudzenie machnę potem. Muszę dokonać jeszcze przymiarek z kotłem, myślę że będzie pasować Tak sobie myślę że mimo tego że Ty2 był o niebo większy to ten lok sprawił mi dużo więcej problemów, ale i frajdy z ich pokonania. A to fotki.
Pozdrawiam.
Na dzisiejszych fotkach dalsza część prac nad skrzyniami wodnymi (malowanie) trochę je upaprałem. A od zewnątrz brudzenie machnę potem. Muszę dokonać jeszcze przymiarek z kotłem, myślę że będzie pasować Tak sobie myślę że mimo tego że Ty2 był o niebo większy to ten lok sprawił mi dużo więcej problemów, ale i frajdy z ich pokonania. A to fotki.
Pozdrawiam.
Witam.
Trzeba było się w końcu uporać ze skrzynią węglową, widać chyba skosy bocznych ścian a wlot węgla do skrzyni jest bez skosów. Trzeba położyć kalki, oraz dołożyć wajchę hamulca ręcznego. Potem jeszcze uchwyty drabinki z tyłu no i powinno być git. Dołożyłem szafki które były na orginalnych fotkach.
Trzeba było się w końcu uporać ze skrzynią węglową, widać chyba skosy bocznych ścian a wlot węgla do skrzyni jest bez skosów. Trzeba położyć kalki, oraz dołożyć wajchę hamulca ręcznego. Potem jeszcze uchwyty drabinki z tyłu no i powinno być git. Dołożyłem szafki które były na orginalnych fotkach.
A tak z ciekawości... czy dasz wungel do skrzyni węglowej?
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Świetna robota, idziesz jak burza, wungla bym nie sypał -szkoda misternej konstrukcji wnętrza skrzyni węglowej.
Tak tu sobie zaglądam co jakiś czas i muszę przyznać że kawał dobrej roboty.
Co prawda parowozy to nie moja bajka, ale Twoja robótka wygląda ekstra Dobrze popatrzeć na takie efekty i samemu się mobilizować do dalszej pogoni za króliczkiem.
Pozdro!
Pozdro!