... i kto to mówi. Jestem zawiedziony.gk pisze: ndz kwie 09 2017, 18:37 Chyba zostawię je nie malowane na inny „fartuchowy” kolor.
Pzdr Grzegorz
[R/G] niszczyciel Fuyuzuki (1/700 Aoshima)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [R] niszczyciel Fuyuzuki (1/700 Aoshima)
No przecież kolega gk zrozumiał że tkwił w mylnym błędzie i obiecał je pomalowaćNo w sumie racja. Trzeba będzie podmalować te fartuchy.
Motywowania zawodnika nigdy nie jest za dużo.
Poskładałem kolejne elementy. Zestawowe działka wyglądają nieco monstrualnie, ale nie będę ich zastępował trawionymi.
Wieża A wystrzeliła mi dziś w przestrzeń i po długich poszukiwaniach znalazła się pod kapciem z powyginanymi lufami i obdrapaną farbą. Co nieco je poprostowałem i straty nie są szczególnie widoczne. Dobrze że plastik nie jest kruchy.
Pozostaje dołożenie dwóch łodzi i dwóch kutrów przy kominie i uzupełnienie olinowania. Może dodam jeszcze jakieś pojedyncze działka 25mm i żurawiki na rufie. Wcześniej jednak będę próbował go trochę "pobrudzić".
pzdr Grzegorz
Wieża A wystrzeliła mi dziś w przestrzeń i po długich poszukiwaniach znalazła się pod kapciem z powyginanymi lufami i obdrapaną farbą. Co nieco je poprostowałem i straty nie są szczególnie widoczne. Dobrze że plastik nie jest kruchy.
Pozostaje dołożenie dwóch łodzi i dwóch kutrów przy kominie i uzupełnienie olinowania. Może dodam jeszcze jakieś pojedyncze działka 25mm i żurawiki na rufie. Wcześniej jednak będę próbował go trochę "pobrudzić".
pzdr Grzegorz
Ostatnio zmieniony sob lip 01 2017, 16:52 przez gk, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Qrde, faktyczne te działa wyglądają jak Działa Navarony. Szkoda.
Czas na pisanki.
Modelik został psiknięty sidoluxem na połysk. Zrobiłem bardzo ciemnoszary olejny łosz (czarny złamany bielą tytanową) i rozjaśnienia jasnoszarnym (biel tytanowa złamana czarnym). I odrobinkę rdzy jakimś gotowym rdzawym filtrem.
Jak olej wyschnie zobaczę czy coś dodać lub ująć.
pzdr Grzegorz
Modelik został psiknięty sidoluxem na połysk. Zrobiłem bardzo ciemnoszary olejny łosz (czarny złamany bielą tytanową) i rozjaśnienia jasnoszarnym (biel tytanowa złamana czarnym). I odrobinkę rdzy jakimś gotowym rdzawym filtrem.
Jak olej wyschnie zobaczę czy coś dodać lub ująć.
pzdr Grzegorz
Ostatnio zmieniony sob lip 01 2017, 16:56 przez gk, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Zaczyna nieźle wyglądać, czy na koniec "psikniesz" go jakimś bezbarwnym matem czy półmatem aby się tak nie świecił ?
Rzecz jasna. Na koniec pójdzie półmat. Prawdopodobnie Pactra. Miałem wypróbowaną miksturę właśnie Pactry (utrafione proporcje matu, połysku i rozcieńczalnika) którą można było psikać bez obawy o biały nalot. Niestety za bardzo zgęstniała i muszę umieszać nową.Tempest pisze: pn kwie 17 2017, 18:24 czy na koniec "psikniesz" go jakimś bezbarwnym matem czy półmatem aby się tak nie świecił ?
Choć także sidolux kładziony dużym ciśnieniem z większej odległości dawał mi półmat.
Się zobaczy.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
To ja tak kulinarnie, bo taka pora ;) Grzesiek, z łoszem jest jak z solą w zupie, w odpowiedniej ilości znakomicie smakuje ale jak się przesoli to porażka...;) Twój model z łoszem nabrał odpowiedniego smaku!
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Piotr,
łoszyk nie wyszedł źle, ale popełniłem błąd nie rozjaśniając koloru bazowego, bo model za mocno ściemniał. W takiej skali to dość widoczne. Na zdjęciach może tego nie widać bo są mocno doświetlone. Troszkę "zjaśnieje" po lakierze bezbarwnym mam nadzieję.
W tygodniu powstawały łodzie i kuterki. Wygodnie jest użyć szbloniku do "trzymania" detali. Na kutrach dorobiłem brezent. Oskrobałem też trochę żurawiki, choć nadal są grube. Jednak w tej skali fototrawki dużo dają do efektu.
Łódeczki umieszczone na pokładzie:
Zbliżenia pokazują jednak że król jest nagi. Czar pryska . Kolejne zdjęcia tylko z daleka
Kluczowe jest też dobre światło dla tej skali. Pod lampką zdjęcia są jakieś nie takie.
pzdr Grzegorz
łoszyk nie wyszedł źle, ale popełniłem błąd nie rozjaśniając koloru bazowego, bo model za mocno ściemniał. W takiej skali to dość widoczne. Na zdjęciach może tego nie widać bo są mocno doświetlone. Troszkę "zjaśnieje" po lakierze bezbarwnym mam nadzieję.
W tygodniu powstawały łodzie i kuterki. Wygodnie jest użyć szbloniku do "trzymania" detali. Na kutrach dorobiłem brezent. Oskrobałem też trochę żurawiki, choć nadal są grube. Jednak w tej skali fototrawki dużo dają do efektu.
Łódeczki umieszczone na pokładzie:
Zbliżenia pokazują jednak że król jest nagi. Czar pryska . Kolejne zdjęcia tylko z daleka
Kluczowe jest też dobre światło dla tej skali. Pod lampką zdjęcia są jakieś nie takie.
pzdr Grzegorz
Ostatnio zmieniony sob lip 01 2017, 16:58 przez gk, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD