Prototyp modelu testowego w skali 1:25. Opracowanie A.Wandtke.
Wydawnictwo ANSWER - "Kartonowe Hobby ".
[G] Koparko-ładowarka K-162 Ostrówek / ANSWER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 8
Re: [G] Koparko-ładowarka K-162 Ostrówek / ANSWER
Czy ten "prototyp" który kleiłeś to druk cyfrowy? Na niektórych zdjęciach tak się jakość świeci.
Jeśli tak to jakiego kleju użyłeś?
pzdr Grzegorz
Jeśli tak to jakiego kleju użyłeś?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 8
Tak to druk cyfrowy, do klejenia używam klejów wikolowatych : RED Q , HERKULES oraz tradycyjnie BUTAPREN.
To muszę sobie tego RedQ kupić i się nim pobawić
Zanabyłem ostatnio nieopatrznie i nie wiadomo po co parę cyfrowych Answerów za jakieś kopiejki na alledrogo.
Ciekawi mnie jak to działa. Nie kleiłem jeszcze takiego druku. Próbowałem sobie butapren na ścinkach takich arkuszy i strasznie rozmazuje kolor. Niestety macanie i formowanie palcyma też źle oddziaływało na druk, ścierając go (arkusze z Modelika). Pewnie konieczna byłaby zmiana "techniki" kształtowania elementów.
Kopareczka niczego sobie, choć takie maszyny to jakoś nie powodują u mnie wrażenia "muszę mieć". Niemniej, jak to w życiu, każda potwora znajdzie swojego amatora
Po tym co widzę, podejrzewam jednak, że przy małych promieniach zagięcia (np. krawędź dachu) delikatne załamania są bardziej widocznej niż przy offsecie.
pzdr Grzegorz
Zanabyłem ostatnio nieopatrznie i nie wiadomo po co parę cyfrowych Answerów za jakieś kopiejki na alledrogo.
Ciekawi mnie jak to działa. Nie kleiłem jeszcze takiego druku. Próbowałem sobie butapren na ścinkach takich arkuszy i strasznie rozmazuje kolor. Niestety macanie i formowanie palcyma też źle oddziaływało na druk, ścierając go (arkusze z Modelika). Pewnie konieczna byłaby zmiana "techniki" kształtowania elementów.
Kopareczka niczego sobie, choć takie maszyny to jakoś nie powodują u mnie wrażenia "muszę mieć". Niemniej, jak to w życiu, każda potwora znajdzie swojego amatora
Po tym co widzę, podejrzewam jednak, że przy małych promieniach zagięcia (np. krawędź dachu) delikatne załamania są bardziej widocznej niż przy offsecie.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Czemu znowu producenci "uszczęśliwiają" drukiem laserowym?