*[Relacja/Samolot] Spitfire Ia, AH, 3/2010
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: [Relacja/Galeria] Spitfire Ia, AH, 3/2010
Bardzo ładny. Wyszedł zdecydowanie lepiej niż Mustang. Oby tak dalej.
Pięknie dopracowany spit. Wyrazy uznania!
Bardzo ładne wykonanie
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Dziękuje, bardzo mnie cieszy, że jednak widać jakiś postęp, w porównaniu do poprzednich modeli
Przyłączam się do gratulacji i czekam na kolejną relację.
Galeria: Bf-109E-4 AH
I ja, i ja!
Gratuluję świetnego modelu. Bardzo dobra robota.
Trochę mi się nie podobają zdjęcia na czarnym tle. Ten model jest na nie chyba za ciemny. Albo przydałoby się jego lepsze doświetlenie. Ale poza tym git malina. Fajnie wyszedł panel na owiewce kabiny.
Mam nadzieję że wkrótce ruszysz z nową relacją, bo ta z pewnością do perełek tego forum zaliczoną będzie.
Pozdro!
Gratuluję świetnego modelu. Bardzo dobra robota.
Trochę mi się nie podobają zdjęcia na czarnym tle. Ten model jest na nie chyba za ciemny. Albo przydałoby się jego lepsze doświetlenie. Ale poza tym git malina. Fajnie wyszedł panel na owiewce kabiny.
Mam nadzieję że wkrótce ruszysz z nową relacją, bo ta z pewnością do perełek tego forum zaliczoną będzie.
Pozdro!
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Dobry jest, Hala to "wystarczy" czysto skleić i już robi wrażenie.
Jedna uwaga, klapki nad popychaczami klap powinny się o nie opierać, a nie być w pionie, jakby ktoś je trzymał.
Jedna uwaga, klapki nad popychaczami klap powinny się o nie opierać, a nie być w pionie, jakby ktoś je trzymał.
laszlik - trudno było mi określić jasność sceny, ponieważ na ekranie aparatu zdjęcie było wg. mnie trochę za jasne, na komputerze OK, a na ekranie telefonu z kolei za ciemne. Ale nie zmienia to faktu, że niełatwo było zrobić fajne zdjęcia z 1 źródłem światła i muszę zaopatrzyć się w drugie.
Sicore - przeglądając zdjęcia (co prawda Spitfire'a IX) zauważyłem, że klapki popychaczy opierają się, ale o dodatkowy element, który nie jest uwzględniony w projekcie modelu. Dzięki niemu są one niemal pionowe. Uznałem więc, że taka pozycja będzie bliższa rzeczywistości, niż przyklejenie ich pod kątem około 45 stopni, aby wspierały się na końcówce popychacza.
Pozdrawiam
Sicore - przeglądając zdjęcia (co prawda Spitfire'a IX) zauważyłem, że klapki popychaczy opierają się, ale o dodatkowy element, który nie jest uwzględniony w projekcie modelu. Dzięki niemu są one niemal pionowe. Uznałem więc, że taka pozycja będzie bliższa rzeczywistości, niż przyklejenie ich pod kątem około 45 stopni, aby wspierały się na końcówce popychacza.
Pozdrawiam