[R] Parowóz Ty51 1/25 ANGRAF MODEL
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Parowóz Ty51 1/25 ANGRAF MODEL
Nom zajefajnie to to CI wychodzi mnie też przyjdzie zmierzyć się z tym klawym modelem. 3mam kciuki za finał.
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
Ostatnio zmieniony pn lip 02 2018, 13:04 przez szerszeń, łącznie zmieniany 3 razy.
Pięknie się prezentuje.
Te rdzawo brązowe zabrudzenia/przykurzenia nanosisz aerografem?
pzdr Grzegorz
Te rdzawo brązowe zabrudzenia/przykurzenia nanosisz aerografem?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Witaj,
te zabrudzenia wykonuje za pomocą suchych pasteli. Najpierw ścieram różne kolory na proszek i je mieszam a później nanoszę na model za pomocą pędzla. Nadmiar "proszku" usuwam za pomocą dużego płaskiego pędzla i jeśli trzeba taką operacje powtarzam kilka razy.
te zabrudzenia wykonuje za pomocą suchych pasteli. Najpierw ścieram różne kolory na proszek i je mieszam a później nanoszę na model za pomocą pędzla. Nadmiar "proszku" usuwam za pomocą dużego płaskiego pędzla i jeśli trzeba taką operacje powtarzam kilka razy.
Sporo czasu mnie tu nie było i w miedzy czasie niestety poznikały zdjęcia. Postaram się je trochę ogarnąć i powinny wrócić na swoje miejsce. A na razie zdjęcia półwózka, jeszcze nie jest ukończony w 100% ale ogólny zarys jest...
Ostatnio zmieniony pn lip 02 2018, 13:05 przez szerszeń, łącznie zmieniany 1 raz.
Świetnie to wygląda. Pozdrawiam
Warsztat i Galeria Ty2 Trumpeter 1:35
Witam
Półwózek jak prawdziwy.
Półwózek jak prawdziwy.
Ostatnio zmieniony pn lip 02 2018, 13:05 przez szerszeń, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej,
Bardzo ładnie wygląda to podwozie. Detale i całe malowanie jest naprawdę zaskakujące. Tutaj chciałbym zapytać: jak się robi takie brudzenie? Bo skończyłem jeden mały parowozik ale słabo mi się udało malowanie.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Bardzo ładnie wygląda to podwozie. Detale i całe malowanie jest naprawdę zaskakujące. Tutaj chciałbym zapytać: jak się robi takie brudzenie? Bo skończyłem jeden mały parowozik ale słabo mi się udało malowanie.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
- Sklejacz Maciej
- x 111
Zulus pięć postów niżej masz informację o tym jak Szerszeń brudzi swoje cudeńka.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.