[R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
No piękna ta biżuteria w budce
@klint... dobre spostrzeżenie ;P chyba naprawiłem to coś... ale kiedy to się zmieniło...... przecież nigdy nie grzebałem w tych ustawieniach.... cóż
- Sklejacz Maciej
- x 114
Ale te drzazgi i drobiazgi naprawdę dodają smaczku. Myślę że się nie mylisz. Jest na czym oko zawiesić.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witam.
Dzisiaj jadę z fotkami budy maszynisty, pomalowałem tabliczki z DRAWMODEL które są znacznie lepsze od answarowskich, ponieważ te były wypalone bardzo płytko i wszystko się zalewało (a może ja jestem kiepski) Co nie zmienia faktu że z DRAWMODEA jakoś udało się pomalować. Kalki położyłem, ale brakowało mi w nich napisów z masą służbową, i chyba długością. Producent je po prostu pominą. Tyle gadania teraz fotki.
@Sklejacz Maciej nooo gratuluje fotki tygodnia.
Tyle na dziś, do następnego
@Robercie luknij pocztę.
Dzisiaj jadę z fotkami budy maszynisty, pomalowałem tabliczki z DRAWMODEL które są znacznie lepsze od answarowskich, ponieważ te były wypalone bardzo płytko i wszystko się zalewało (a może ja jestem kiepski) Co nie zmienia faktu że z DRAWMODEA jakoś udało się pomalować. Kalki położyłem, ale brakowało mi w nich napisów z masą służbową, i chyba długością. Producent je po prostu pominą. Tyle gadania teraz fotki.
@Sklejacz Maciej nooo gratuluje fotki tygodnia.
Tyle na dziś, do następnego
@Robercie luknij pocztę.
Oj robi wrażenie!
Przyjemnie się to ogląda...
Przyjemnie się to ogląda...
Ładnie to wszystko wygląda i do końca coraz bliżej. Mam tylko pytanie odnośnie nitów bo na foto boku parowozu są one jakby lekko mniejsze średnicowo i mają mniejszą wypukłość. Również rozkład samych nitów w stosunku do oryginału (foto real parowozu) jest inny bardziej przypominający ten z wycinanki. Co do samych tabliczek te oryginalne z Answera są również jakby bardziej podobne do tych na foto parowozu. Popraw mnie jeśli się mylę.
@pawcio37 jeśli chodzi o nity to rzecz jasna że trudno w skali dobrać wielkości nitów. Popatrz na fotki poniżej jak zachować różnicę miedzy nitami obudowy budy a ramkami okien.
Czytałem że też będziesz kleił tego loka, wtedy zobaczysz o co biega. A z innej beczki to nity na Okzetce były tylko dekoracją, tak napisał mi ktoś kto bardziej zna się na lokach niż ja. A co do rozkładu nitów no to kolego szacun jak Ty ułożysz je wszystkie w 100% tak jak na fotkach. Powiem szczerze że trudno jest zrobić 100% kopię parowozu. No ja nie potrafię
Druga sprawa, tabliczki nie wiem jakimi Ty dysponowałeś. Ja miałem takie jak na fotkach, obraz mówi sam za siebie. Więc w tej materii zostaję przy swoim.
Nie mam zamiaru Cię poprawiać fotki mówią wszystko (tabliczki)
Tu masz dwie fotki różnych orłów,przed i po wojennych. Może zadowoliłem Twoją ciekawość ? Ale jak to mówią kto pyta nie błądzi.
@b_milek heheh jasne że pisało, to po prostu kalki. Tu masz linka co i jak.
sklep.gpm.pl/akcesoria/kalkomanie/1-25?cc_pg=6&cc_sort=id&cc_sort_type=desc&cc_s_0=
Tyle z mojej strony.
Mam do sprzedania laserowo cięte koła do Okz32 1:25(ANSWER)
Czytałem że też będziesz kleił tego loka, wtedy zobaczysz o co biega. A z innej beczki to nity na Okzetce były tylko dekoracją, tak napisał mi ktoś kto bardziej zna się na lokach niż ja. A co do rozkładu nitów no to kolego szacun jak Ty ułożysz je wszystkie w 100% tak jak na fotkach. Powiem szczerze że trudno jest zrobić 100% kopię parowozu. No ja nie potrafię
Druga sprawa, tabliczki nie wiem jakimi Ty dysponowałeś. Ja miałem takie jak na fotkach, obraz mówi sam za siebie. Więc w tej materii zostaję przy swoim.
Nie mam zamiaru Cię poprawiać fotki mówią wszystko (tabliczki)
Tu masz dwie fotki różnych orłów,przed i po wojennych. Może zadowoliłem Twoją ciekawość ? Ale jak to mówią kto pyta nie błądzi.
@b_milek heheh jasne że pisało, to po prostu kalki. Tu masz linka co i jak.
sklep.gpm.pl/akcesoria/kalkomanie/1-25?cc_pg=6&cc_sort=id&cc_sort_type=desc&cc_s_0=
Tyle z mojej strony.
Mam do sprzedania laserowo cięte koła do Okz32 1:25(ANSWER)