[R] Wagon osobowy 111A 1:25 ANGRAF
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[R] Wagon osobowy 111A 1:25 ANGRAF
Witam nie dużo czasu upłynęło kiedy rozpocząłem budowę Maza, jednak idąc za ciosem, mając na macie okręt, pojazd kołowy to pomyślałem czemu nie wziąć za jednym razem jeszcze coś kolejowego a że trafił mi się najnowszy model wydawnictwa Answer no to długo nie było trzeba czekać by go rozkroić ;)
Model można powiedzieć że sklejam równolegle z Mazem i na tą chwilę tak będzie. Wagon standardowo będę malował i najprawdopodobniej będzie w barwach IC a po ukończeniu postaram się by do 111 dorobić lokomotywę EP09 oczywiście także w malowaniu IC by całość fajnie się prezentowała na półce. Na chwilę obecną prace trwają nad budową ostoi, na tą chwilę nie napotkałem żadnych problemów jedynie przy tak długiej konstrukcji trzeba uważać by się nic nie zwichrowało prace przy tak długiej ostoi przypominają mi troszkę budowę okrętu ale jestem na finiszu tej konstrukcji i na razie nic złego się nie stało. Relację będę sie starał aktualizować na zmianę ale jak będzie w rzeczywistości czas pokaże.
A więc przechodzimy do zdjęć
Model można powiedzieć że sklejam równolegle z Mazem i na tą chwilę tak będzie. Wagon standardowo będę malował i najprawdopodobniej będzie w barwach IC a po ukończeniu postaram się by do 111 dorobić lokomotywę EP09 oczywiście także w malowaniu IC by całość fajnie się prezentowała na półce. Na chwilę obecną prace trwają nad budową ostoi, na tą chwilę nie napotkałem żadnych problemów jedynie przy tak długiej konstrukcji trzeba uważać by się nic nie zwichrowało prace przy tak długiej ostoi przypominają mi troszkę budowę okrętu ale jestem na finiszu tej konstrukcji i na razie nic złego się nie stało. Relację będę sie starał aktualizować na zmianę ale jak będzie w rzeczywistości czas pokaże.
A więc przechodzimy do zdjęć
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Re: [R] Wagon osobowy 111A 1:25 ANGRAF
Ostoja całkowicie skończona, została także już pomalowana, resztę osprzętu łącznie z wózkami będę robił jak będzie gotowa cała buda, więc teraz zabieram się za wnętrze.
Tak się prezentowała po pomalowaniu podkładem wyszlifowaniem.
A tak się prezentuje po pomalowaniu na czarno, teraz dojdzie jeszcze delikatne brudzenie i temat ostoi będzie zamknięty.
Tak się prezentowała po pomalowaniu podkładem wyszlifowaniem.
A tak się prezentuje po pomalowaniu na czarno, teraz dojdzie jeszcze delikatne brudzenie i temat ostoi będzie zamknięty.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Jakie to jest długie? pewnie koło metra...
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Dokładnie 97 cm, więc prawie jak okręt ;)
Brawo, ostoja wyszła pięknie, czekam na ciąg dalszy :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)
Kolejna odsłona budowy wagonu, tu jak przypuszczałem tempo budowy nie jest zbyt powalające, ale coś tam zawsze przy nim dziubne. Ostoja skończona więc wziołem się za kolejny etap tym razem poszły wózki.
Hej
Czy prace przy wagonie posuwają się do przodu
Czy prace przy wagonie posuwają się do przodu
Niestety na razie wagon czeka na lepsze czasy.
Minęło sporo czasu od ostatniej aktualizacji, ale ostatnio wziąłem się znów za wagon, prace oczywiście idą pomalutku, bo na macie kilka rozgrzebanych modeli przy których sobie tam dłubie. W wagonie walczę dalej z wózkami a dokładniej z pierwszym wózkiem.