[R] MS.406C1 - Francja Vichy na koloniach. ProArte 1/33
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] MS.406C1 - Francja Vichy na koloniach. ProArte 1/33
K... jego mać, oni to w paincie projektowali?
Nie, nie ma to sensu, jest tyle dobrych modeli, że szkoda czasu na taki chłam.
Wiem, że to tylko kartonówka, ale może trzeba by zacząć wydawców takich bubli ganiać rzecznikiem praw konsumenta i domagać się zwrotu kasy, za towar niezgodny z umową.
Na szczęście to nie czarne forum, gdzie ten wydawca robi za przyjaciela, więc nie można złego słowa powiedzieć, a ja nie zostanę zjechany, że przecież wszystko można poprawić, na tym polega prawdziwe modelarstwo...
Nie k..., na tym nie polega, to hobby, ma sprawiać przyjemność.
Nie, nie ma to sensu, jest tyle dobrych modeli, że szkoda czasu na taki chłam.
Wiem, że to tylko kartonówka, ale może trzeba by zacząć wydawców takich bubli ganiać rzecznikiem praw konsumenta i domagać się zwrotu kasy, za towar niezgodny z umową.
Na szczęście to nie czarne forum, gdzie ten wydawca robi za przyjaciela, więc nie można złego słowa powiedzieć, a ja nie zostanę zjechany, że przecież wszystko można poprawić, na tym polega prawdziwe modelarstwo...
Nie k..., na tym nie polega, to hobby, ma sprawiać przyjemność.
- bestialsko
- x 119
No to tak. Kawałki modelu wylądowały w pudełku schowanym na dnie szafy. Nie jestem w stanie tego samolotu poprawnie skleić. I mimo, że krytycznie patrzę na swoją pracę, to nie jest mi potrzebny drugi z rzędu model skończony byle skończyć
Do następnego
Pozdrawiam,
BES.
Do następnego
Pozdrawiam,
BES.
Pzdr.
BES.
BES.
Ten rozjazd pasów to faktycznie tylko potwierdza porażkę projektu. Pooglądałem też relację na czarnym i również widzę kicha. Szkoda bo ładna grafika tych modeli.
W sumie jak model nie cieszy to pod but.
Czekamy na następną relację - wybierz starannie projektanta kandydata na model.
pzdr Grzegorz
W sumie jak model nie cieszy to pod but.
Czekamy na następną relację - wybierz starannie projektanta kandydata na model.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- bestialsko
- x 119
Grzegorz,
Pomysł z podziałem tego segmentu był dobry i siadło by to gdyby nie ten rozjazd z przodu, nawet plamy kamuflażu by pasowały. Także dzięki.
Panowie Dworzecki/Grygiel muszą jeszcze jeden samolot poczekać ;)
Pozdrówki.
Pomysł z podziałem tego segmentu był dobry i siadło by to gdyby nie ten rozjazd z przodu, nawet plamy kamuflażu by pasowały. Także dzięki.
Panowie Dworzecki/Grygiel muszą jeszcze jeden samolot poczekać ;)
Pozdrówki.
Pzdr.
BES.
BES.
Bestialsko, masz potencjał, nie marnuj go na takie projekty. Bierz się już teraz za modele z wyższej półki. Szkoda Twojego czasu na walkę ze słabą materią
Akurat zgadzam sie w 100% z Sikorem. Placisz za niepelnowartosciowy produkt i w takich przypadkach jak tu, Wydawca powinien zwracac kase, albo wysylac errate. Niestety niektorzy napisza, ze mozna przeciez przyciac i poszlifowac, a przeciez to kwintesencja modelarstwa.
Ale prawde mowiac to samo jest z Answerem, juz 3 razy zabieralem sie za rozne projekty kolejowe w 1:25 i schody zaczynaly sie na trzeciej czesci (typu roznice dlugosci itp, ale tak wiem, wilgoc w mieszkaniu nieodpowiednia i to nie wina Pana projektanta).
Kazdy projektant moze sie pomylic, ale po to sie robi surowki, zeby wylapac takie rzeczy i to jest odpowiedzialnosc Wydawcy. Bierze za to kase od klienta, wiec niech sprawdza.
Tak czy inaczej wyrzuc do smieci ten badziew i wez sprawdzony model, bo to szkoda czasu. A jego deficyt ma niestety kazdy.
Powodzenia w kolejnym projekcie.
Ale prawde mowiac to samo jest z Answerem, juz 3 razy zabieralem sie za rozne projekty kolejowe w 1:25 i schody zaczynaly sie na trzeciej czesci (typu roznice dlugosci itp, ale tak wiem, wilgoc w mieszkaniu nieodpowiednia i to nie wina Pana projektanta).
Kazdy projektant moze sie pomylic, ale po to sie robi surowki, zeby wylapac takie rzeczy i to jest odpowiedzialnosc Wydawcy. Bierze za to kase od klienta, wiec niech sprawdza.
Tak czy inaczej wyrzuc do smieci ten badziew i wez sprawdzony model, bo to szkoda czasu. A jego deficyt ma niestety kazdy.
Powodzenia w kolejnym projekcie.
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
@bestialsko:
Czy masz jakieś info w instrukcji kto opracował model?
I mimo wszystko proponowałbym kontakt z właścicielem proArte, sprawiał wrażenie osoby dbającej o klienta.
@rowin:
Answera nie przekreślałbym całkowicie, bo o dziwo zdarzają się w miarę dobrze zaprojektowane modele (np. Marcina Straszewskiego). Niestety, drukarnię mają też słabą, i potrafią zepsuć to co dobrze zaprojektowane.
Czy masz jakieś info w instrukcji kto opracował model?
I mimo wszystko proponowałbym kontakt z właścicielem proArte, sprawiał wrażenie osoby dbającej o klienta.
@rowin:
Answera nie przekreślałbym całkowicie, bo o dziwo zdarzają się w miarę dobrze zaprojektowane modele (np. Marcina Straszewskiego). Niestety, drukarnię mają też słabą, i potrafią zepsuć to co dobrze zaprojektowane.
Skarczew - słusznie zauważyłeś: "zdarzają się w miarę dobrze zaprojektowane modele". Z naciskiem w/g mnie na "zdarzają się
- bestialsko
- x 119
Dziękuję Wam za komentarze i wsparcie ;)
Skarczew - autorem modelu jest Daniel Matysik
Kończąc temat: nie zawsze kupuje się model bo wiadomo, że porządnie zaprojektowany i autor znany i lubiany. Czasem do zakupu prowokuje malowanie, czas i miejsce z jakiego obiekt pochodzi i wiele innych... Internet ćwierka, że będzie II wydanie ;)
Pozdrawiam i do przyszłego tygodnia w nowym temacie.
BES.
Skarczew - autorem modelu jest Daniel Matysik
Kończąc temat: nie zawsze kupuje się model bo wiadomo, że porządnie zaprojektowany i autor znany i lubiany. Czasem do zakupu prowokuje malowanie, czas i miejsce z jakiego obiekt pochodzi i wiele innych... Internet ćwierka, że będzie II wydanie ;)
Pozdrawiam i do przyszłego tygodnia w nowym temacie.
BES.
Pzdr.
BES.
BES.