Mimo nawału roboty i braku czasu prace przy parowoziku posuwają się do przodu . Kocioł z budka stanęły na kołach a budka otrzymała deskowaną podłogę. Teraz cała drobnica z orurowaniem i ładna podstawka i fenito. :
[R] Orenstein & Koppel Cn2t Modelik 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- tofiki
- x 11
Re: [R] Orenstein & Koppel Cn2t Modelik 1:25
Dawno mnie tu nie było a i roboty niewiele zrobione ale aktualizację trzeba zrobić .
Dorobiłem trochę drobnicy i pomalowałem szykując do montażu
Wyciągając model z gabloty, i próbując przymierzyć do niego wykonane elementy, zauważyłem bubel który jest skutkiem mojej głupoty . Podłoga pod kotłem w miejscu które zaznaczyłem powinna wystawać ok 5 mm do przodu. Podczas montażu podłogi wydawała mi się za długa, i nie patrząc na rysunki ani zdjęcia postanowiłem ją skrócić jak nowicjusz.
Teraz nie ma już możliwości poprawy tego felera, więc brnę dalej do końca tegoż parowozu lub mojego
Dorobiłem trochę drobnicy i pomalowałem szykując do montażu
Wyciągając model z gabloty, i próbując przymierzyć do niego wykonane elementy, zauważyłem bubel który jest skutkiem mojej głupoty . Podłoga pod kotłem w miejscu które zaznaczyłem powinna wystawać ok 5 mm do przodu. Podczas montażu podłogi wydawała mi się za długa, i nie patrząc na rysunki ani zdjęcia postanowiłem ją skrócić jak nowicjusz.
Teraz nie ma już możliwości poprawy tego felera, więc brnę dalej do końca tegoż parowozu lub mojego