[R/G] torpedowiec "Z5" (Answer, 1:200)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R/G] torpedowiec "Z5" (Answer, 1:200)
Świetnie wykonany model, gratuluję.
Ale...naciągi komina (a może odciągi) trochę zbyt mało naciągnięte mi się wydają.
Ale...naciągi komina (a może odciągi) trochę zbyt mało naciągnięte mi się wydają.
Dziękuję.
Teoretycznie można to poprawić "doginając" linkę przy łączeniu z "uchwytem", albo wymienić linki (choć nie wiem czy mi się chce, że tek powiem )
pzdr Grzegorz
Masz absolutną rację, niestety. Lekko oklapły. Pierwotnie było naciągnięte dobrze. W trakcie doklejania drobnych elementów do pokładu, żeby ustabilizować trzęsącą się rękę, opierałem ją palcem o komin (ten i ów, z racji braku innego dogodnego miejsca). Kilka podparć spowodowało nieznaczne ruchy komina, a to - jak sądzę - odrobinę poluzowało odciągi.Tempest pisze: śr paź 03 2018, 18:01 Ale...naciągi komina (a może odciągi) trochę zbyt mało naciągnięte mi się wydają.
Teoretycznie można to poprawić "doginając" linkę przy łączeniu z "uchwytem", albo wymienić linki (choć nie wiem czy mi się chce, że tek powiem )
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Cacuszko wyszło Ci z torpedowcem. Odnoszę wrażenie, że model był bardzo sklejalny i raczej nie przyniósł niedopasowanych niespodzianek ? Jeśli tak jest na pewno warto wpisać projektanta modelu do ulubionych Ooo i gratuluję fotki tygodnia.
Pozdrawiam, Michał
Pozdrawiam, Michał
Ostatnio zmieniony pn paź 08 2018, 8:54 przez michal84, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje galerie i relacje - https://kartonowe-hobby.pl/galeria-i-relacje/
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Z lekkim poślizgiem, gratulacje za kolejna perełkę w kolekcji!
Może jakieś zdjęcie grupowe tych szkrabów :-) ?
Może jakieś zdjęcie grupowe tych szkrabów :-) ?
pzdr
Kemot
Kemot
Fantastyczna robota! Pokazujesz że modelarstwo kartonowe ma niesamowity potencjał.
Dziękuję i gratuluję.
Dziękuję i gratuluję.
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...
Brawo Mistrzu. Bardzo mi się ten okręcik podoba. Sama relacja jak i zdjęcia również znakomite.
Gratuluję bardzo udanego modelu i fotki na stronie głównej.
Gratuluję bardzo udanego modelu i fotki na stronie głównej.
Gratuluję kolejnego pięknego mini okręciku.
Dziękuję jeszcze raz.
pzdr Grzegorz
Wprawdzie dopiero tres faciunt collegium, ale czemu nie
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ładnie, a nawet pięknie prezentują się te modele ale moim zdaniem model statku/okrętu z pełnym kadłubem powinien być prezentowany jako osadzony na keel-block'ach a nie na tulejkach.
Noo, to teraz Spahi do kompletu